60 kişiye daha girişimci olmaları fırsatı tanıyan SATSO, “İş Aramayın, İş Kurun” girişimcilik kursunu tamamlayan kursiyerlere sertifika verdi.

Genç girişimcilerin vizyon genişliğine ulaşabilmelerini sağlamak; onları karşılaşabilecekleri her türlü koşullara karşı yetiştirmek ve desteklemek amacını güden kursu, Eğitmen Barış Göker verdi. 30 kişilik sınıflarda düzenlenen eğitim, katılacaklara kolaylık amacıyla gündüz ve gece olarak ayrı tamamlandı.

SATSO Konferans Salonunda gerçekleştirilen törende Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Engin Özkoç, Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, Yönetim Kurulu Üyesi Yıldız Bezek, KOSGEB Sakarya Şube Müdürü İsmet Yılmaz, SATSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı İffet Hacıeyüpoğlu ve kurul üyeleri ve basın mensupları iştirak etti.

Sertifika töreninde, KOSGEB desteğini de almak için proje hazırlayan kursiyerlere ilk konuşmayı KOSGEB Sakarya Şube Müdürü İsmet Yılmaz yaptı. Yılmaz konuşmasında: “Bugüne kadar Sakarya'daki girişimcilik kurslarında 120 kursiyer eğitim gördü. Tamamının iş kurmasını arzu ediyoruz. Şöyle bir soru var? KOSGEB de bütün kursiyerlere hibe verecek bütçe var mı? Evet bütçe var ve devam edecek, kaynak sıkıntısı yok yeter ki doğru iş planı ve fikirleriyle gelinsin. Hatta yeni bir projeden bahsetmek istiyorum: “İş Birliği – Güç Birliği Programı”. Beş işletme bir araya gelir ortak yatırım yapmak isterlerse 250 bin hibe 500 bin TL de faizsiz kredi imkanı sağlayacağız. Toplam 750 bin TL'lik finansman ortak kültürünü benimseyen bu özveriyi gösteren kişilere verilecek. Şu anda kursu bitirenler işlerini kurarlarsa bir yıl sonra böylece çok iyi bir finansman imkânına kavuşacaklar.

Sertifika töreninde kendisi de bir girişimci olan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ ise, salondaki girişimcilerin çok şanslı olduğunu belirterek şunları söyledi. “SATSO' nun en fazla benimsediği ve desteklediği projelerden biri yeni girişimciler yaratmak. Bir şehrin üretmeden gelişemeyeceğini zenginleşemeyeceğini bilen insanlarız. Bu motoru harekete geçirmek için girişimcilere ihtiyaç var. Az önce KOSGEB Müdürü'nün açıkladığı İş Birliği-Güç Birliği Programı büyük bir olay. Benim ilk işe girdiğim zamanlarda girişimcilik kursları hibeler, destekler, ortaklığı destekleyen fırsatlar yoktu. Girişimcilere sesleniyorum mutlaka iyi bir fikriniz olsun. Ben 22 sene önce doğru bir fikirle yola çıktım. 3 kişiyle başladığımız işte 2000 çalışana ulaştık. Türkiye'nin ihracatında ciddi bir yer tutan firmaya sahibiz. Girişimcilerin SATSO'ya üye olması halinde %50 üye kayıt ücreti alınacağını buradan tekrar duyurulur. Hepinize hayırlı uğurlu olsun.

SATSO Meclis Başkanı Engin Özkoç da konuşmasında girişimciliğin yaşı olmadığını önemli olanın yaratıcı bir fikrin ve iş planına sahip olmak gerektiğini belirterek “ Girişimciliğin yaşı yok. Ardından koşacağınız hayalleriniz olsun. Ve şuna karar verin: “ya ben birinin yanında çalışacağım ya da binler benim yanımda çalışacak” dedi.

Sertifika dağıtan SATSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı İffet Hacıeyüpoğlu da SATSO Meclis Başkanı ve SATSO Yönetim Kurulu Başkanı'nın görüşlerine katıldığını belirterek “ sizlere Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aynur Bektaş'tan bir örnek veriyim. Banka müdürlüğünden emekli olduktan sonra aksi görüşlere rağmen iş kurmuş ve bugün 8 fabrikası 4000 çalışanı ile tekstil sektöründe örnek bir yatırımcı. Tüm girişimcilere SATSO'ya şimdiden hoş geldiniz diyorum”

Konuşmaların ardından sertifika törenine geçildi.

Kursiyerlere sertifikaları, SATSO Meclis Başkanı Engin Özkoç, Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, Yönetim Kurulu Üyesi Yıldız Bezek, KOSGEB Sakarya Şube Müdürü İsmet Yılmaz, SATSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı İffet Hacıeyüpoğlu, SATSO Genel Sekreteri Uğur Tın ve KOSGEB Müdür Yardımcısı Asım Türkmen tarafından takdim edildi
Haber Tarihi : 2/3/2011
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::