SATSO Türk Müziği Topluluğu,  müziğe gönül veren, toplumun her kesiminden sanatseverle sürdürdüğü çalışmalarını yeni bir çalışmayla taçlandırıyor.

 Sakarya Üniversitesi'nce organize edilen ‘'Medeniyetler İttifakında Kadın Buluşmaları” programı dahilinde 18 Mart'ta saat 19 30'da SAÜ kongre Merkezi'nde seslendirilecek olan ‘'Kadın Bestekarlar''ın eserlerinden oluşturulan repertuarın büyük ilgi görmesi bekleniyor. “Sakarya Üniversitesi Kadın Araştırmaları Uygulama Ve Araştırma Merkezi (SAUKAM) Medeniyetler İttifakında Kadın  Sempozyumu” ile kadınlarımızın hayatın tüm alanlarında aktif rol alabilmesi için dayanışma platformunun oluşturulabilmesi , örgüler arası iletişim ve bilgi ağının kurulabilmesi, kadın haklarının yasal ve uygulama alanında gelişimi için cinsiyet eşitliği ve kadın hakları alanında yapılacak çalışmalara katkı sağlanabilmesi amaçlanıyor.Bu toplantıda “Kadın Bestekarlar” konserinin anlamı da büyük olacak..

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde oluşturulan Türk Sanat Müziği Topluluğu, Şef Münevver İtil nezaretinde çalışmalar yürütüyor.

 SATSO Başkanı Akgün Altuğ ; “2008 yılında kurulan koro, zamanla şehrin sanattaki en önemli oluşumlarından biri oldu. Sanat müziği tutkunları arasında çeşitli meslek ve yaş gruplarından bir araya gelen 30 sanatsever Türk Sanat Müziği'nin inceliklerini çeşitli konserlerle sunuyor. Kadın bestekarlar repertuarı da güzel bir çalışma oldu. Şehrin kültür sanat dünyasına katkı anlamında bu çalışmaları destekliyoruz”  dedi.

Haber Tarihi : 9/3/2011
PAYLAŞ
Son Haberler ::