Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Altuğ, açıklamasında şunları dile getirdi; “Dünyanın en onurlu mesleklerin başında gelen öğretmenlik; emek, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli, saygın bir meslektir. Öğretmenlerimiz, geleceğimizin teminatını evlatlarımıza emek veren, onları milli ve manevi değerlerimizi benimseyerek özümsemiş bir şekilde yetiştiren, kültürümüzde anne ve babalarımız kadar değerli sayılan kişilerdir. Mustafa Kemal Atatürk, okuma-yazma seferberliğini bu gün başlatmış ve ülkemiz onun açtığı yolda ilerleyen değerli öğretmenlerimiz, topluma yön vermiş, ışık tutmuşlardır. Geleceği şekillendiren temel güç öğretmenlerimizdir.

Çocuk ve gençlerimizin yaşamlarını yön vermek gibi yüce bir görevi yerine getirmekte olan değerli öğretmenlerimizin saygınlığı, toplumdaki yeri, rolü ve önemini tartışılmazdır. Çağdaş medeniyet düzeyine ulaşmak, refah düzeyi yüksek, mutlu bireylerin yaşadığı bir toplum yaratmanın yolu, öğretmenlik mesleğini her bakımdan donanımlı ve çekici hale getirmek, kaliteli öğretmen yetiştirilmesi için her türlü ortam ve imkân sağlamaktan geçmektedir. İş dünyası olarak üreten bir neslin, ancak kaliteli bir eğitimle yetişeceğinin farkındayız. Vatanını ve milletini gönülden seven öğrenciler yetiştirmek için çaba harcayan öğretmenlerimize minnettarız.

Bu kutsal mesleği yerine getiren çok kıymetli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü tebrik eder, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şehit olan ve ebediyete irtihal eden tüm öğretmenlerimizi minnetle anıyorum.”

Haber Tarihi : 23/11/2023
PAYLAŞ
Son Haberler ::