Sakarya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selattin Çakırsoy ve Yönetim Kurulu Üyeleri Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul'u makamında ziyaret ettiler.

Söz konusu ziyarette konuşan Başkan Kösemusul, SATSO üyelerinin yaşadığı bir sıkıntıyı dile getirerek Sakarya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası ile bu konuda işbirliği yapılabileceklerini dile getirdi.

SATSO üyelerinin iştigal konularındaki şirket kapama işlemlerinde vergi dairesinde kayıtlarını sildirip SATSO'daki kayıtlarını sildirmedikleri için aidat borçlarının işlemeye devam ettiğini ve üyelerin biriken aidatlar ile ilgili sıkıntı yaşadığını dile getiren Kösemusul, “Bu konuda üyelerimizin yaşadığı sıkıntıyı neticelendirmek amacıyla gerekli çalışmaları yapacağız. Odamızın Ticaret Sicil programında görülmeyen şirket kapanmalarının SATSO ve Vergi Dairesi arasında bir online sistem kurularak ya da Vergi Dairesine şirket kapatmak için başvuran üyelerimizin Oda üyeliklerinin de sonlandırılması gerektiğinin belirtilmesi koşulu getirilerek çözülebileceğini düşünüyoruz.

Sorunun çözülmesi ile ilgili olarak Maliye Bakanlığı, TOBB ve Sanayi ve Ticaret bakanlığı nezdinde gerekli yazışmalar ve görüşmelerle sorunu çözmeye çalışacağız. Faaliyetini durduran ya da şirketini kapatan üyelerle ilgili olarak bilgilendirme konusunda muhasebeciler odasının da gereken desteği vermesini bekliyoruz.” dedi.

Sakarya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selattin Çakırsoy önerinin çözüm getirici olması temennisinde bulunarak gereken çalışmanın yapılacağını belirtti.

Haber Tarihi : 25/3/2011
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::