Alman Thyssenkrupp Steel Firması Yetkilileri, Klaus Bailer ve Jürgen Wiggershaus

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul'u makamında ziyaret etti.

 

17 Ağustos 1999 yılında yaşadığımız deprem felaketinin ardından şehrimize gelerek Hızırtepe Dostluk Yurdu Projesi'ni hayata geçiren firma yetkilileri tekrar Sakarya' da bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Firma Yetkilisi Klaus Bailer söz konusu projeyi Almanya'daki Türk işçilerin girişimiyle başlattıklarını ve bu vesileyle Sakarya'yı tanıma fırsatı bulduklarını belirttiler. Klaus Bailer ve Jürgen Wiggershaus 1999 yılında Hızırtepe Dostluk Yurdu olarak yapılan binanın bugün toplum merkezine dönüştüğünü ve bu dönüşüm sürecinde de firma desteğinin devam ettiğini belirterek merkezin çalışmaları hakkında bilgi verdiler.

 

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul söz konusu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Sakarya olarak yaşadığımız felaket günlerinde yanımızda duran dostlarımıza teşekkür ediyorum. En kısa sürede bizler de toplum merkezini ziyaret edeceğiz.” dedi. Kösemusul konuşmasının devamında Sakarya'nın yatırım alanları ve olanakları hakkında da heyete bilgi verdi.

 

Karşılıklı iş olanakları ve işbirliği tekliflerinin de değerlendirildiği görüşmeye SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yıldız Bezek Yönetim Kurulu üyesi Özden Doyuran, Turgay Şekil, M. Önol Taşöz, SATSO Yurt Dışı İş Geliştirme Komisyonu Başkanı Günay Güneş ve iş adamı Ali İhsan Güneş katıldı.

Haber Tarihi : 13/4/2011
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::