SATSO BAŞKANI MAHMUT KÖSEMUSUL'DAN ÇAĞRI

“BAŞBAKANIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN'IN DİLE GETİRDİĞİ YERLİ ÜRETİM OTOMOTİV FABRİKASI SAKARYA'YA KURULMALIDIR.”

Hüsnü Gürsel Fotoğraf Yarışması bilgilendirme toplantısında basın mensuplarının kent gündemi ile ilgili sorularını yanıtlayan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul gazetecilere yaptığı açıklamada, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın yerli otomobil üretilmesi yönündeki otomotiv sanayinden bulunduğu talebe destek verdiklerini belirterek, yerli otomobil üretimi için Sakarya'da işçi ve yer konusunda elverişli şartların bulunduğunu kaydetti.

Sn Bakanımızın “Neden Bursa, Kocaeli, Sakarya havzası yeni Detroit olmasın?” söylemi ile ilgili doğru tespitine katılıyoruz. Bu görüşü desteklemek adına da hemen şunu söyleyeyim: Sakarya ve bulunduğumuz bölge, 1915'den beri araç üretim kültürüne sahiptir. Öyle ki Enver Paşa tarafından ordunun ihtiyacını karşılamak için Adapazarı'nda kurdurduğu araba fabrikası Cumhuriyetten sonra TZDK olarak hizmete devam etti. Burada yetişen ustalar araba yapmayı öğrendiler ve Türkiye'nin ilk vagon, traktör, tank bakım fabrikaları Sakarya'da kuruldu.

 Yıllar sürecinde edinilen araç üretim kültürü ile ilgili alt yapımız var. Şehrimizde bir dünya markası olan Toyota otomobil fabrikası üretim yapıyor. Sakarya'daki işçiler, dünyanın en iyi otomotiv işçileri seçildi ve bu resmen belgelendi. Biz yerli üretimde, otomotiv işçiliği konusunda destek vermeye hazırız. Bu yönde yetişmiş ve çok kaliteli bir işgücü potansiyelimiz var. Otomobil teknolojisi konusunda da ülke olarak sıkıntı çekmeyeceğimizi düşünüyoruz. Yerli otomobil üretmememiz için hiçbir sebep yok Kısacası araç üretme kültürüne 100 yılı aşkın süredir sahip bir bölge olan Sakarya'ya yerli otomobil fabrikası yakışır. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın dile getirdiği yerli üretim otomotiv fabrikası Sakarya' ya kurulmalıdır. SATSO olarak biz de bu konuyu destekliyoruz. Basın mensupları aracılığıyla Sakarya olarak bu projenin hayata geçirilmesine talibiz diyorum.

  Sanayi Bakanımız Nihat Ergün de zaten  ''Otomotiv denince akla gelen ilk şehirlerden biri olan Detroit, artık bu özelliğini büyük oranda kaybediyor. Sakarya'nın ABD'nin Detroit otomobil üssünü geride bırakacağını düşünüyorum. diye konuştu.

 

Haber Tarihi : 20/4/2011
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::