“Prof Dr. Kerem Alkin;  “25 yıllık planınız olmalı”

Reel Sektör Buluşmaları Sakarya' toplantısı SATSO'da yapıldı. Toplantı öncesi SATSO ve Türkiye Finans Katılım Bankası yöneticileri arasında SATSO üyelerine yönelik bir protokol imzalandı.

SATSO üyelerinin bankadan yararlanmalarında kolaylıklar getiren anlaşma üyelerce memnunlukla karşılandı. Bir konuşma yapan SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul şunları söyledi;

“SATSO olarak sektörlerde gelişme yaratacak her konuda destek vermeye hazırız. Küresel kriz sonrası Türkiye'ye baktığımız zaman Sakarya'nın ekonomisini hızla toparlayan illerden olduğunu görüyoruz.

Tabi bu durum daha çok otomotiv sektörünün öne geçmesiyle şekillendi. En çok ihracatını artıran iller arasında olmamızın nedeni de bu sektör. 100 yıldır araç üretme kültürüne sahip Sakarya'nın kaliteli işçilik ödülü de var. Sakarya Üniversitesi'nce de bu konuda çeşitli çalışmalar yapılıyor. Başbakanımızın yerli otomobil isteğinde biz de Sakarya üs olsun talebinde bulunuyoruz ve bu sektörün Sakarya'nın geleceğinde olumlu yansımaları olacağını görüyoruz. Önerimize desteklere teşekkür ediyorum.

SATSO olarak SAİGEP projesiyle ihracatı destekleme yönünde reel sektöre önemli bir kapı açıyoruz. Bunun yanında sektörel gelişmede istişarenin ve eğitimin önemini de biliyor, SATSO olarak çeşitli organizasyonları yerine getiriyoruz. Katılımınız için tekrar teşekkür ederim''

Türkiye Finans Katılım Bankası'nın davetlisi olarak   “Küresel kriz sonrası yenidünya düzeni ve Türkiye konusunda ayrıntılı ve dünyadaki gelişimleri örneklerle sunan Prof Dr. Kerem Alkin ilgiyle dinlenen konuşması sonunda soru yağmuruna tutuldu.  Alkin, 25 yıllık planımızın mutlaka olması gerektiğini söyledi.

 Toplantının sonunda SATSO disiplin Kurulu Üyesi Tarık Pekerken Prof Alkin'e plaket takdim etti ve şunları söyledi: “20 yıl önce babası Erdoğan Alkin ile Sakarya Stratejik planı konusunda bir çalışma yapmıştık. Bugün Kerem Alkin'e plaket veriyor olmaktan çok duygulandım. Bizlerle paylaştığı değerli görüşleri için teşekkür eder, başarılar dilerim.”

Prof Dr  Kerem  Alkin'in konferansını izlemek için tıklayınız...

Haber Tarihi : 9/5/2011
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::