“Hep Birlikte Daha Güçlüyüz”

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) 66. Genel Kurulu Ankara'da TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (ETÜ) Salonu'nda gerçekleştirildi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul Yönetim Kurulu Üyeleri, Sakarya TOBB Delegeleri, SATSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı İffet Hacıeyüpoğlu ve Kurul Üyeleri, Sakarya Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Tolga Ballık ve SATSO personelinden oluşan SATSO Heyeti'nin iştirak ettiği TOBB Genel Kurulu'na Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı.

Genel kurulda diğer oda ve borsa başkanları ile de istişare etme fırsatı bulan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ,TOBB genel kurulunun bünyesindeki tüm kurumlarla kaynaşma ve birlikte fikir istişarelerinde bulunarak ortak platformda buluşmaları adına da verimli bir birliktelik oluşturduğuna dikkat çekti. Kösemusul ayrıca “ Bu yılki Genel Kurul'un ana temasını oluşturan “Hep Birlikte Daha Güçlüyüz” sloganında olduğu gibi birlikte ve beraberlik içinde hareket etmekten her zaman olumlu sonuçlar çıkar, birliğin olduğu yerde bereket ve güç vardır, biz de bu anlayışla camiamızda ilimizde ve ülkemizde ortak akıl ve birlikte hareketten yana çalışmalarımıza devam edeceğiz”

Genel kurula ayrıca, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, CHP Genel Başkan Yardımcıları Umut Oran, İzzet Çetin, Faik Öztrak, Gürsel Tekin, Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil ve illerin Oda ve Borsa Başkanları ile TOBB delegeleri ve misafirler katıldı.

Genel Kurul'un açılış konuşmasını yapan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, kavgaya ve çatışmaya değil, huzura ve diyaloğa ihtiyaç olduğunu belirterek, “Biz birlikte güçlüyüz” mesajı verdi.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu “Demokrasi ve kalkınmayı sekteye uğratacak her girişimin karşısında duralım. Türkiye'yi güçlü ekonomisiyle, kaliteli demokrasisiyle, yükselen yıldız haline getirelim. Geçmişle hesaplaşmaya takılıp kalmayalım. Geçmişimizdeki yanlışlarla yüzleşelim, ama yüzümüzü daha aydınlık olan ortak geleceğimize çevirelim. Bir taraftan ekonomimizi büyütürken, diğer yandan eğitimiyle, sağlığıyla, güvenliğiyle bütün yaşam kalitesini yükseltelim.” dedi.

Önceki Genel Kurulda dile getirilen pek çok önerinin, geçtiğimiz yasama döneminde uygulamaya konulduğunu ifade eden TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Ticaret Kanunu, Borçlar Kanunu ve Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nun çıktığını, birikmiş vergi ve sosyal güvenlik prim borçlarının yeniden yapılandırıldığını hatırlattı. Kamu alacaklarına uygulanan yüksek gecikme faizleri indirildiğini söyleyen Hisarcıklıoğlu, TOBB'un bir yıllık süreçteki faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Özel sektörün faaliyetleri hakkında da bilgi veren TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu sadece son bir yıl içinde özel sektörün, tam 1 milyon 57 bin kişiye kayıtlı istihdam sağladığını dile getirdi. Bu başarının mimarı olan tüccar ve sanayicilerle, müteşebbislerle, gurur duyduğunu ifade ederken “İyi ki kazanıyorsunuz! İyi ki yatırım yapıyorsunuz! İyi ki istihdam ediyorsunuz! İyi ki sizler varsınız!” dedi. Hisarcıklıoğlu rehavete kapılınmaması konusunda da uyarılarda bulundu.

UMEM Beceri'10 projesinin önemine de değinen Hisarcıklıoğlu, herkesten elini, taşın altına koymasını istedi. Mesleki eğitim sisteminde daha aktif bir rol üstlenilmesi gereğinin altını çizen Hisarcıklıoğlu, mesleki eğitimi Odaların temel görevi haline getirmek istediklerini bildirdi.

 

Haber Tarihi : 17/5/2011
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::