Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı

Meclis Başkanı Engin Özkoç Başkanlığında 27 Ekim  Salı Günü Ali Coşkun konferans salonunda gerçekleştirildi.

 

Ekim ayı olağan meclis toplantısına misafir olan Sakarya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hasan ALİŞAN, meclis gündem maddelerinin görüşülmesinden önce meclis üyelerine hitaben yapmış olduğu konuşmada şehrin gündemine ilişkin açıklamalarda ve değerlendirmelerde bulundu.

 

Sakarya'nın gelişimi adına yapılacak projelerde ve çalışmalarda yer almaktan mutluluk duyacaklarını belirten SESOB Başkanı Alişan, Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan “Kentime Sahip Çıkıyorum” projesi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Bu projenin ilimiz merkezinde faaliyet gösteren esnaf ve tüccarları rencide etmeden uygulanması gerektiğini belirten Alişan, şehrin ortak menfaatlerine yönelik güzel projeler ve işleri destekleyeceklerini belirtti. Güzel projelerde yerel yönetimlere destek vereceklerini ama bu projeler uygulanmaya koyulmadan şehrin meslek odalarından ve sivil toplum kuruluşlarından görüş alınması gerektiğini ifade etti.

 

Kentsel Dönüşüm Projesi konusunda da görüşlerini ifade eden SESOB Başkanı Alişan projenin hazırlanış aşamasından bu güne kadar geçen süreçte konuya müdahil olmak istediklerini ama bu konuda hiç yol alamadıklarını belirtti. “Ben yaptım oldu” mantığı ile hareket etmenin şehrin gelişimine katkı sağlamayacağını belirten Alişan, SESOB olarak bu şekilde ki bir yaklaşımı desteklemelerinin mümkün olmadığını ifade etti. Söz konusu kentsel dönüşüm projesine körü körüne evet yada hayır demenin de yanlış olacağını ifade eden Alişan “Sanayilerimiz rehabilite edilmezse yakın zamanda atıl vaziyete düşecekler. Biz bu bölgedeki sanayi hayatının devam etmesini istiyoruz. Bu sebeple projeyi bölge esnaf ve sanatkarlarının lehine nasıl döndürebiliriz?, mülkiyet haklarını koruyarak kazançlarını nasıl artırabiliriz? diye düşünmeliyiz. Bu yönde SATSO ve meslek örgütleri ile konuyu ortak akıl çerçevesinde yeniden tartışmalı ve şekillendirmeliyiz” diye konuştu.     
    

 

SESOB Başkanı hasan Alişan'ın ardından kürsüye gelen SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, yönetim kurulunun aylık faaliyetleri ile ilgili meclis üyelerine bilgi verdi. Altuğ konuşmasında, Büyükşehir belediyesinin kentime sahip çıkıyorum projesi kapsamında Çark Caddesi, Dar sokak ve Uzun Çarşıda yapılan işgaliyelerin engellenmesi ile ilgili sıkı denetimlerin yılbaşına kadar aralıksız devam edeceğini ancak yılbaşından sonra ortak bir platformda çalışmalar yapılarak bu uygulamanın sektörel ve bölgesel olarak yeniden bir yapılandırma içine gireceğini belirtti.

 

Altuğ konuşmasının devamında, kentin geleceği için ve daha iyi bir konuma gelmesi için ikinci bir üniversiteye ihtiyaç olduğunu, ilimizin ikinci bir üniversiteyi taşıyabilecek yüksek bir potansiyeli bulunduğunu dile getirdi. Ayrıca bu konuda milletvekilleri, vali belediye başkanı ile işbirliğine gireceklerini belirten Altuğ, bu konunun gündemden düşmemesi ve  sonuçlanması için her türlü çalışmayı yapacaklarını ifade etti. Altuğ “Sakarya Üniversite'sinde 54.000 öğrenci var ve ekonomik bir güç sağlamaktadır. İlimizin  bulunduğu coğrafik konum ikinci üniversite kurmaya oldukça elverişli ve bu büyük bir avantaj diye konuştu.

 

Marmara Bölgesi Kalkınma Ajansları konusunda da meclis üyelerine detaylı bir sunum yapan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ,   kalkınma ajanslarının Avrupa ve ABD'de çok iyi işleyen bir sistem olduğunun, ilimiz ve bölgemizde de bu ajanslara aynı işlevselliği kazandırmak için çalışacaklarını dile getirdi.

 

Altuğ, son zanlarda gündemde olan Cherry Otomobil fabrikasının İzmir'de bir fabrika açması için İzmir Ticaret Odası'nın görüşmelerde bulunduğu ile ilgili haberlere istinaden “daha önce Cherry Otomobil Firmasına bir mektup yazarak ilimizin yatırım avantajlarını anlatmıştık, bir mektup daha yazarak ilimizi tekrar tanıtmayı düşünüyoruz” diye konuştu.

 

SATSO Yönetim Kurulu başkanı A. Akgün Altuğ, kentsel dönüşüm konusunun Sakarya için çok önemli, ciddi ve aynı zamanda üzerinde titizlikle çalışılması gereken hassas bir konu olduğunu dile getirdi.  Bu bölgede faaliyet gösteren 494 SATSO üyesinin talepleri doğrultusunda hareket edeceklerini, üyelerinin isteklerinin Odamız için çok önemli olduğunu ifade etti. Altuğ ayrıca, üyelerinin haklarının korunması için her türlü çabayı göstereceklerini ve üyelerinin olur'u olmadan bu projeye onay vermeyeceklerini belirtti.

 

SATSO'nun ekim ayı olağan meclis toplantısı meslek komitelerinin sorunlarının görüşülmesi, dilek ve temenniler ile sona erdi.

 

Haber Tarihi : 28/10/2009
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::