Sakarya Üniversitesi'nde öğrenim gören  öğrencilerin bilgilerini pratikte de artırmaları ve istihdam edildiklerinde nitelikli eleman olmaları maksadıyla çalışmalar yürütülüyor. Bu amaçla Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ile Sakarya üniversitesi arsında protokol imzalandı.Sakarya Üniversitesi'nde yapılan protokol törenine SAÜ Rektörü Prof.D Muzaffer Elmas ve SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul  ile ilgili öğretim üyeleri katılarak hayırlı olsun dilekleriyle protokolü imzaladılar.

İmzalanan  protokolün esaslarına göre '', Üniversite-sanayi İşbirliği çerçevesinde Sakarya Üniversitesi Meslek Yüksekokullarında Eğitim-Öğretim gören öğrencilerin Sakarya Ticaret ve Sanayi odasına bağlı iletmelerde bir dönem süreyle gerçekleştirilecek pratik eğitim ve çalışmaları'' sağlanacak.

Konu ile ilgili bir danışma kurulu oluşturulacak ve başkan,Sakarya Üniversitesi adına Rektör veya görevlendireceği bir üst düzey yöneticisi olacak. Üyeliklerde  Meslek Yüksekokulları (MEYOK) Koordinatörü, ilgili Yüksekokulu Müdürü, ilgili Bölüm veya Program Başkanları ve SATSO tarafından görevlendirilen bir yönetici ve ilgili işletmelerin önereceği bir yönetici bulunacak .Öğrenciler program gereği  Meslek Yüksekokulunda gördükleri  teorik ve pratik eğitim ile işletmede  pratik çalışmalar yapacak. Çalışmalar  ilgili derslerin içerikleri doğrultusunda planlanacak ve   uygulanacak.

SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul imza töreninden sonra Sakarya Üniversitesi ile her alanda işbirliği yapmayı planladıklarını belirterek ;''Üretimde Ar-Ge konularında çalışmalarımız var, üzerine çalışmamız  gereken bir konu da  Yönetimde Ar- Ge. İşletmelerimizde yöneticilik vasıflarının geliştirilmesi adına da program başlatmalıyız. Sakarya'nın bir holdingi yok örneğin.Olması için elimizden gelen çabayı göstermeliyiz''dedi. SAÜ Rektörü Prof.D Muzaffer Elmas da konunun önemli olduğunu bir çalışma başlatabileceklerini belirtti

Haber Tarihi : 22/6/2011
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::