Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın önderliğinde toplanan Sakarya'da ekonominin nabzını tutan sivil toplum kuruluşları giderek genişleyecek bir halkayı oluşturarak il sorunlarının çözümünde, yatırımların artmasında , daha iyi hizmete ulaşmada bir Sakaryalı bakan isteğini dile getirdiler ve basın ile yapılan değerlendirme sonucunda Ankara'da bu arzunun gerçekleşmesi adına çalışma başlattılar.Konu ile ilgili ortak duygular kağıda dökülerek Başbakan'a iletilmek üzere Ankara'ya gönderiliyor.Ortak metin şöyle ;

''Başbakanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan'a.

Adalet ve Kalkınma Partisi 3 dönemdir her seçimde oy oranını Sakarya'da  artırıyor. Seçimlerin galibi olarak hükümeti kurma görevi aldığınızda bakanlar belirlenirken ildeki sivil toplum kuruluşlarının ortak görüşü olarak Sakaryalı bir  bakan arzumuzu duyurmak istiyoruz.

Sakarya halkı, AK Parti'ye, dolayısı ile AK Parti'nin Genel Başkanı olan siz  Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan ve onun gösterdiği milletvekili adaylarına güvendiğini, inandığını verdiği % 61'lik oy oranı ile gösterdi. Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a huzur veren Sakarya halkı, daha iyi hizmet almak, sorunlarına daha kısa yoldan çözüm bulmak için Başbakan Erdoğan'dan  Sakaryalı bir bakan istiyor.

Sakarya'nın bir bakana sahip olması için  kendi içimizde, yüksek sesle yaptığımız konuşmaları Ankara'ya duyurmak için sivil toplum kuruluşları ,meslek odaları temsilcileri bir araya geldik,binlerce üyemizle ortak hareket oluşturduk.

Sakarya'ya kalıcı hizmetler sunmak isteyen başkanlar ve üyeleri olarak yeni kurulacak kabinede bu enerjimize cevap verecek ve Sakarya'daki huzuru pekiştirecek çalışmaları gerçekleştirmek istiyoruz .

Binlerce Sakaryalı'yı  temsil eden başkanlar olarak arzumuz kuracağınız hükümette Sakaryalı bir bakan görmektir..''

MAHMUT KÖSEMUSUL -SATSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI

:

FİKRİ KOÇ                               SAKARYA TİCARET BORSASI YÖN.KUR.BŞK:          :

HASAN ALİŞAN                      SESOB YÖN. KUR. BAŞKANI                          :

SELAHATTİN ÇAKIRSOY       SSMMMO YÖN. KUR. BAŞKANI                     :

HAMDİ ŞENOĞLU                  ZİRAAT ODASI YÖN. KUR. BŞK.

HASAN ÇELEBİ                      SASİAD YÖN. KUR. BŞK.

MURAT KESİK                                  TÜMSİAD YÖN. KUR. BŞK.     :

HALİT İNCİ                              MÜSİAD YÖN. KUR. BŞK.

VECDİ ÇELEBİ                                    SAGİAD YÖN. KUR. BŞK.

HÜSAMETTİN ŞEN                 AKYAZI TİCARET BORSASI MEC. BŞK.

ALİ ŞENER BAYRAKTAR        AKYAZI TİCARET BORSASI YÖN. KUR. BŞK.            :

ZAFER ŞİNASİ BAYRAKTAR  AKYAZI TİC. SAN. ODASI YÖN. KUR. BŞK.

KIZILAY ŞUBE                            AHMET İŞGÜZAR

SEZAİ MATUR                         GAZETECİLER CEMİYETİ BŞK.

ZAFER BÜYÜ   :                          RATED

Haber Tarihi : 24/6/2011