Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul,
Türkiye'nin bugüne kadar gerçekleştirmiş olduğu en büyük projelerinden biri olan, Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi'ni (UMEM)  Sakarya 1.Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri Derneği Dernek Başkanı İsmet Çalışkan'ı makamında ziyaret ederek proje kapsamlarıyla anlattı.
Ziyarette Sakarya'daki istihdamın yanı sıra sanayileşmenin ve ekonomi ile ilgili konularda fikir alışverişlerinde bulunuldu.
Başkan Kösemusul , "Odamız, İŞKUR ve Meslek Liselerimiz ile birlikte yürüttüğümüz UMEM projesi ile vasıfsız işsizlere nitelik kazandırılması hedeflenmektedir. Yetiştirilen kursiyerlerimiz firmalarımızın nitelikli eleman ihtiyaçlarını önemli ölçüde giderecektir.
Projemiz kapsamında kursiyerlerimiz 2 aylık kurs süresinin sonunda işyerlerinde 3 aylık staj süresince üretime adapte olma ve iş tecrübesi kazanmaktadırlar. Projenin kapsamı genişletilerek işyerlerinde eğitim ve staj programları birlikte yürütüldüğü kurslarımız da açılmıştır. Açılan kurslarda 15 meslek dalında yaklaşık 500 kursiyer eğitim görmektedir.
UMEM projesi bir işletmenin hedeflenen sürede başarıya ulaşmasını, yönetim, pazarlama ve üretim gibi alanlarda gerekli yeteneklere sahip olunması ve bunları uygulamaya koyabilmenin nihai sonucunu fazlasıyla alınması düşüncesiyle,  işçi ve işverenlerimize büyük teşvikler sağlanmıştır. Projemiz öncesinde 1 ay kurs öğrenimi gördükten sonra istihdam edilen kursiyerlerin işveren tarafından ödenmesi gereken sigorta prim giderleri en az 3 ay boyunca karşılandı. Yakın zamanda projede değişiklikler yapıldı. Sigorta prim giderleri muafiyeti getirildi. 3 ay staj dönemi sonrasında performans durumuna göre işverenlere vergi muafiyeti 4,5 yıla çıkarılıyor. İşsizler için bir fırsat kapısıdır, sanayicilerimizden bu projeye katkıları gün geçtikçe artmaktadır. SATSO gerekli çalışmalara devam etmektedir.''dedi.
Çalışkan, Türkiye'nin ve Sakarya'nın problemi olarak gördüğü istihdama yönelik oluşturulan UMEM projesini oluşturdukları için SATSO Yönetim Kurulu Başkanı ve ekibini tebrik ederek, "Gençliğe ve geleceğe daha çok yatırım yapmamız gerekli " dedi.
Haber Tarihi : 24/6/2011
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::