Dünya genelinde finansal piyasalarda baş gösteren çöküşle birlikte, Türk firmaları da 2008'in son çeyreğinde global krizin ve buna bağlı olan kredi ve likidite darlığının etkilerini hissetmeye başladılar. Bu süreçte bir çok firma finansal sıkıntı içerisine girerken, bir çoğu ise faaliyetlerine son verme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. 

Ekonomik durgunluğun ve etkilerin 2010 yılının sonuna kadar devam etmesi beklendiği bu süreç, şimdilik finansman yapısı sağlıklı olan firmalarında kendilerini kötüleşebilecek ekonomik şartlara hazırlamalarını zorunlu kılıyor.  

Krizin her şirket üzerindeki etkisi ve bu etkileri hafifletmek için alınması gereken önlemler birbirinden farklıdır. Dolayısıyla bu tür ekonomik problemlerle baş etmenin kesin bir formülü olduğu söylenemez. Sıkıntı içerisinde olan firmayı karşılaştığı ekonomik problemlerden kurtarmak, firmanın daha güçlü bir stratejik konum, daha yüksek bir pazar payı ve karlılık ile krizden kazanan taraf olarak çıkmasını sağlamak için bir çok farklı önlem önerilebilir.  

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'da firmalarımızın krizden kazanan taraf olarak çıkmalarına aracı olmak için “Kriz ve Şirketlerde Yeniden Yapılandırma” konusunda bir sunum yapmayı planlamaktadır. 

SATSO'da yapılacak olan Kriz ve Şirketlerde Yeniden Yapılandırma sunumunun genel olarak konusu: şirketlerde krizin evreleri, krizin belirtileri ve hangi kriz evresinde ne tür kurtarma ve iyileştirme çözümlerinin etkili olabileceği konularını içermektedir. 

Üyelerimizi bilgilendirmek amacıyla düzenlenen etkinlik, 3 Kasım 2009 Salı günü, 15:00-17:00 saatleri arasında Hizmet binamızda; Kurumsal Finansman alanında geniş tecrübeye sahip Arkan & Ergin YMM A.Ş'den Sayın M. İzzet Özberki'nin eşliğinde yapalacaktır.  

Düzenlenecek olan sunuma tüm üyelerimiz davetlidir.  

SUNUMUN 
Konusu: Kriz ve Şirketlerde Yeniden Yapılandırma 
Tarihi : 03. Kasım.2009 Salı Günü
Saat : 15.00 – 17.00 arası 
Yer : Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Ali Coşkun Konferans Salonu
Haber Tarihi : 2/11/2009
PAYLAŞ
Son Haberler ::