Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul üyesi bulunduğu 21. Meslek Komitesi (Motorlu Taşıtlar ve Yedek Parça Toptan ve perakende Ticareti)  üyeleri ile birlikte Zirai Aletler Sanayi Sitesi'nin mevcut durumu ve sorunlarını görüşmek üzere düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

21. Meslek Komitesi Başkanı Hamit Bayraktar, Zirai Aletler Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Arif Pertev SATSO 21. Meslek Komitesi üyelerinin hazır bulunduğu toplantıya katılım oldukça yoğundu.

Toplantıda Zirai Aletler Sanayi Sitesi'nin sorunlarını dile getiren komite üyeleri özellikle uzun zamandan beri gündemde olan çevre yolunun sanayi girişinin açılması konusunda taleplerini yineleyerek sanayinin faaliyetleri ve çalışmalarını kolaylaştıracağı düşünülen bu girişin açılması konusundaki girişimleri hakkında da SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusu'a bilgi verdiler.

Komite Üyeleri ayrıca sanayi içerisinde bir banka şubesine ihtiyaç olduğunu, banka şubesinin olmamasının sanayi sakinlerini zor duruma düşürdüğünü ve dükkan içlerinde para muhafaza etmenin de tehlikeli olduğunu ifade ettiler. Banka şubesinin bir gereklilik olduğu konusunda fikir birliğine varıldı.

Ayrıca sanayi sitesinin dış görünümünün düzenlenmesi ve yeşil alanların korunması konusunda SATSO'dan destek beklediklerini de dile getiren komite üyeleri, SATSO öncülüğünde Zirai Aletler Sanayi Sitesi'nin yeniden yapılanmasının çok verimli olacağını da dile getirdiler. Ayrıca sanayi bölgesinin gece güvenliğinin de yetersiz olduğunu belirten üyeler bunun çözümü konusunda da destek beklediklerini dile getirdiler.

Toplantıda ayrıca sanayide çalışan elemanların çıraklık eğitim merkezinde eğitim alarak ustalık ve kalfalık belgisi almalarının mesleki açıdan verimli olacağı da dile getirildi.

Toplantının sonunda değerlendirme yapan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul; “21.meslek komitesi olarak bizlerden beklentilerinizi not aldık meslek komitesinde biz bunları kendi adımıza ticaret odasında değerlendirip ilgili yerlerle görüşüp sonuçlarını sizlere tekrar anlatmak üzere buluşacağız. SATSO olarak üyelerimizin iş dünyasındaki yaşadıkları sıkıntıları en aza indirmek bizim görevimiz ve bu görevi layıki ile yerine getirmeye gayret ediyoruz, edeceğiz de. Sizlerden bu doğrultuda sizlerin desteklerini de bekliyoruz” dedi.

Haber Tarihi : 20/7/2011
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::