Marmara Bölgesi Oda ve Borsa başkanlarının katılımıyla gerçekleştirilen istişare toplantısı, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun başkanlığında TOBB Birlik Merkezi'nde gerçekleştirildi.​

Bölge sorunlarının tartışıldığı toplantıda ülke ve dünya ölçeğindeki ekonomik gelişmeler de müzakere edildi. TOBB'un çalışmaları hakkında oda ve borsa başkanlarını bilgilendiren M. RifatHisarcıklıoğlu, toplantıya katılan başkanlarla görüş alışverişinde bulundu.

Afrika'daki açlık felaketi üzerine TOBB tarafından organize edilen yardım kampanyasına değinen Hisarcıklıoğlu, oda ve borsa başkanlarından bu konuda duyarlı olmalarını ve üyelerini yardıma çağırmalarını istedi.

İş adamları için parasal kaynaklara ulaşmada çok sayıda yol olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, iş dünyasından, özellikle ABİGEM'ler vasıtasıyla bu kaynaklara nasıl ve hangi yolla ulaşılabileceği konusunda danışmanlık hizmeti almalarını istedi.

UMEM Beceri'10 İstihdam Projesi konusuna da dikkat çeken TOBB Başkanı işverenlerin üzerindeki yükü yüzde 20 oranında düşüren, işsizlere de meslek ve iş kazandıran bundan daha güzel bir projenin olamayacağını dile getirdi. Yabancı yatırımcıların bu imkandan fazlasıyla yararlandığına değinen Hisarcıklıoğlu, tüm işadamlarını bu projeye ilgi göstermeye çağırdı.

Kadın ve genç girişimcilere sahip çıkılması gerektiğini bildiren TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, bu kurulların tüm illerde desteklenmesinin önemini anlattı.

Toplantıda Oda faaliyetleri ve devam eden projeler hakkında katılımcılar ve Hisarcıklıoğlu'na bilgi veren Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, en iyi sonucu alabilmek adına çalışmalarına büyük bir titizlikle devam ettiklerini ifade etti.

Kösemusul ayrıca, Eylül ayında gerçekleştirilmesi planlanan SATSO Ödül Töreni'ne TOBB Başkanı M.RifatHisarcıklıoğlu'nu davet ederek katılımlarından duyacağı memnuniyeti dile getirdi. Söz konusu töreni Eylül ayı programına alan Hisarcıklıoğlu ile Kösemusul sık sık sohbet etme imkanı bularak Sakarya ve Marmara bölgesi üzerine değerlendirmelerde bulundular.

Haber Tarihi : 16/8/2011
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::