Sakarya'nın ürettiği ürünleri ile şehrin doğal ve tarihi güzelliklerini tanıtılması amacıyla 30civaraında kurum ve kuruluşun stand açtığı Tanıtım Günleri'nin açılışına; Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, Sakarya Milletvekilleri Hasan Ali Çelik, Şaban Dişli, Ali İhsan Yavuz, Ayşenur İslam, Engin Özkoç, Prof. Dr. Münir Kutluata, Sakarya Valisi Mustafa Büyük, İzmir Valisi Cahit Kıraç, , Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, , SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan, Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı Halil İbrahim Balcı, Demiryol-iş Sendikası Genel Başkanı Ergün Atalay, Ankara Sakaryalılar Vakfı Başkanı İrfan Çelik, Türkiye Ziraat Odaları Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Ankara Belpast Genel Müdürü Aziz Duran, TÜVASAŞ Genel Müdürü İbrahim Ertiryaki, Adapazarı Şeker Fabrikası Genel Müdürü Naci Özavcı'yı, SESOB Başkanı Hasan Alişan, MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı Halit İnci, Kızılay Sakarya Şube Başkanı Ahmet İşgüzar, Sakarya Muhtarlar Derneği Başkanı Erdal Erdem, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı, Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, Sapanca Belediye Başkan Yardımcısı Hayati Arıcı, Kaynarca Belediye Başkanı Zennur Özel, Söğütlü Belediye Başkanı Ertuğrul Özcan ve çok sayıda Sakaryalı katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay açılışta yaptığı konuşmada ". Ancak, Sakarya'nın buradaki tanıtımına özellikle katılmak istedim. Sakarya'yı kültür durakları bakımından güzelleştirmeye çalışacağız. Gelişirken, Sakarya'da kültür ve turizmden payını alacaktır. Sakarya Taraklısıyla kültür ve doğa durağı olacaktır. İç turizm Bunun için elimizden geleni yapacağız. Sakarya kendi evimiz gibidir. Sakarya'nın tanıtımı İstanbul, İzmir ve Van'da da tanıtılmalıdır" dedi


Vali Mustafa Büyük; " Sakarya; Türkiye'nin güzelliği ve doğasıyla en nadideşehiridir. Sakarya'yı Ankara'da da tanıtarak, Sakarya ile daha fazla ilgilenmeleri konusunda vesile olduk. Ümit ederim ki bundan sonra, Sakarya'yı daha iyi tanıtma fırsatımız olacak. Sakarya'nın doğal güzelliklerinin yanında diğer güzelliklerinide başarıyla tanıtmayı temenni ediyoruz" dedi.

"Sakarya Tanıtım Günleri"nde; Sakarya Valiliği, Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Sakarya Üniversitesi, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO), Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Adapazarı, Akyazı, Arifiye, Geyve, Hendek, Erenler, Karasu, Kaynarca ve Sapanca Belediyeleri, Sakarya'daki 1.2.3 OSB Bölgeleri, TÜVASAŞ, Şeker Fabrikası, Sakaryaspor, TUNATAN, Köfteci İsmail, SASA, Güneşoğlu, Sapanca Gölevi, Durusu, Buzdağı, Yayla Safari ve Nextoffstand açtı. Sakarya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne bağlı halk oyunları topluluğu Geyve ve yöresel oyunları sahnelerken Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğüne halk dansları topluluğu da Karadeniz yöresi oyunlarını sergiledi.

SATSO Başkanı Mahmut  Kösemusul ;''Böylesine güzel bir etkinliğe SATSO olarak katkıda bulunmaktan çok mutluyuz. Sakarya içinden olduğu kadar, çeşitli bölgelere dağılmış hemşehrilerimizi ve Sakaryaseverleri Ankara'daki etkinlikte buluşmaya çağırıyoruz"dedi.
Haber Tarihi : 22/9/2011
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::