"Sakarya'nın Yıldızları" Ödül Töreni'ne Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Türkiye odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M.RifatHisarcıklıoğlu, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar, Sakarya Milletvekilleri Şaban Dişli ve Engin Özkoç, çevre illerin vali ve vekilleri, oda ve borsa başkanları, ilimizdeki sivil toplum kuruluşalarının başkanları, SATSO Meclis Üyeleri, Meslek Komitesi Üyeleri ve il protokolünden çok sayıda davetli iştirak etti.

Hoşgeldiniz, konuşmasını yapan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul konuşmasında Sakarya'nın bereketli topraklarından söz ederek Sakarya'daki gelişmelere ilişkin rakamsal açıklamalarda bulundu;

''Türkiye'deki 8.8 büyüme oranına Sakarya nasıl cevap veriyor diye bakmak için kapasite kullanım oranlarını incelediğimizde 2009'daki krizde %51'e gerileyen oranların bugün haziran sonu itibariyle %76.8'e ulaştığını görüyoruz.  Yıl sonunda %80'leri bulacağımıza inancım tamTOBB Başkanımız Sayın RifatHisarcıklıoğlu'nun da sıksık değindiği üzere Türkiye bir dönüşüm sürecinde. Birlikte çalışmalıyız, birlikte büyümeli birlikte güçlü olmalıyız.

Yine Sakarya'daki verileri incelediğimizde SATSO üyelerinin artış oranına da dikkat çekmek istiyorum

Geçen yıl %18.36 olan üye artış hızı bu yıl da devam etti. Şu tarih itibariyle %15 artış var. Geçen yıl 1068 üyemiz yeni kaydını yaptırırken ilk 9 aydaki yeni kayıt sayımız 994 üye.

"İş Aramayın İş Kurun" Projeleriyle onlarca girişimcimize eğitim verdik ve iş sahibi olmalarını sağladık. Yeni kurslarımız gelecek ay sonu başlayacak.

SnHisarcıklıoğlu gibi, SATSO olarak girişimcilerimize ayrı önem veriyoruz. Genç Girişimciler Kurulu'nun önerisiyle MARKA illeri arasında açılan yeni iş fikirleri yarışması  müteşebbis kültürünü artırdığı gibi yeni icat çıkaran gençleri de teşvik etmektedir.Yarışmayı kazanan fikir sahibi 25 bin TL nakit ödül ve pek çok desteği alacak.. Başkan Tolga Ballık'ı burada kutluyorum. Kadın girişimciler kurlumuzun fark yaratan kadınlara yönelik çalışmaları da ayrı takdir toplamaktadır.

SATSO işsizler için de umut kapısı oldu. TOBB Başkanımız RifatHisarcıklıoğlu'nun  önerisiyle başlanan UMEM İstihdam Projesi konusuna dikkat çekmek istiyorum.

İşverenlerin üzerindeki yükü yüzde 20 oranında düşüren, işsizlere de meslek ve iş kazandıran bundan daha güzel bir proje yok. Sakarya olarak güzel bir çalışma yaptık ve bu konuda başarılı iller arasında ilk 3 teyiz, birincilik iddiamız da var. Çünkü SATSO olarak TOBB başkanımıza yılda 1000 kursiyer sözü vermiştik.5yılda ise toplam 3. 750.Oysa biz 1 yıl dolmadan 1470 kursiyere ulaştık. Yıl sonuna kadar 2000'i aşacağız.İşsiz gençlerimize önemli bir başvuru kapısı oluşturduk..SATSO olarak ayrıca istihdam konusunda bir araştırma başlattık

Sanayi-Üniversite işbirliği ve iş dünyasının akademik destek almasında 4 başlıkta çalışma yürütüyoruz.

1- Üniversite ile ayrıca meslek yüksek okullarındaki öğrencilerin tümüne staj imkanı sağlanması hususunda protokol imzaladık.

2-SATSO olarak üyelerimizin gelişimlerine katkı için SAİGEP Projesini yürütüyoruz

3-. Üniversite ve TEKNOKENT işbirliğiyle AR-GE Destek birimimiz, üyelerimizin projelerini hayata geçirmeleri için çalışmada bulunuyor. AR-GE Destek birimimiz 2 yılda 4.2Milyon Dolarlık proje yapılmasına destek oldu

4- Üniversite bünyesindeki akademisyenlerle belirli aralıklarla toplantılar tertip ediyoruz. Hep üretimde Ar-Ge diyoruz ama yönetim de Ar-Ge de çok önemli.

Sakarya Üniversitesi Rektörümüz Sayın Elmas'a buradan teşekkür etmek istiyorum.

Başbakanımız da çarpık sanayileşmeye hepimizin karşı olması gerektiğini hatırlatıyor, kümelenmeye organize sanayi bölgesi oluşumuna özen ve hassasiyet gösteriyor. Bizde ayni hassasiyeti ticaret ve sanayi odası olarak gösteriyoruz

Türkiye'nin 2023 planında çalışma yapılacak önemli iller arasında ilk 5'te Sakarya var. Demiryolu ağı Karasu güzergahına doğru ilerliyor, inşaat başladı. Ayrıca 3ncü boğaz köprüsü geçiş güzergahı da Sakarya. Kuzey karayolu inşaatı da hızla ilerliyor. Bu veriler ışığında Sakarya'nın bölgenin lojistik merkezi olması ağırlık kazandı. Bu yönde kurumlar arası işbirliğiyle hazırlıklar yapılmalı diyoruz.  Sakarya Üniversitesi'nde konuyla ilgili bir lojistik meslek yüksek okulu açılması gerekiyor. Belediyeler ve diğer sivil toplum örgütleri işbirliğiyle bu gidişattan Sakarya ekonomisinin hazırlıklı yakalanması için çalışmalar başlatılmalı diyoruz. Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası olarak, Valiliğimiz, Milletvekillerimiz, Büyükşehir Belediyemiz, sivil toplum kuruluşları ile birlikte ortak akıl ve güç birliği anlayışından yola çıkarak işbirliği yapmayı hedefliyoruz. Uluslararası lojistik anlamında önerdiğimiz Viking Projesi, ilk olarak Litvanya tarafından ortaya atıldı. Bu projede yer almak için Karasu Limanı bir an önce tamamlanıp yerini almalı görüşünü paylaşıyoruz. Sakarya'nın bu anlamda kazanacağı sosyal, ekonomik çok şey var.

SATSO ve Sakarya üniversitesi ve MARKA işbirliğiyle konu hakkında bir otomotiv çalıştayı düzenliyoruz.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası olarak ilimizde hayata geçirilebilecek kümelenme çalışmalarının her zaman yanında, destekçisiyiz. SAMİB (Sakarya Makine İmalatçıları Birliği) örneğinde olduğu gibi kümelenmelere destek verdik. Muhtelif yerlerde dağınık vaziyette bulunan küçük ölçekli imalathaneleri bir araya toplamak için İhtisas Sanayi Siteleri kurulması yönündeki çalışmalarımızda devam edecektir

SATSO önderliğinde kurulan Sakarya Ortak Girişim Tarım İşletmeleri A.Ş,TİGEM arazisini kiralamak için güçbirliği oluşturdu. İlk ihalenin iptal edilmesinin ardından yeni ihale öncesi girişimlerimiz var. Konuyu yakından takip ediyoruz.

Sakarya bölgesinde yaklaşık 100 yıldır araba üretiliyor. Ahşaptan başlamak üzere üstelik 1915 de de savaşiçin gerekli araçları üretmek üzere kurulan bir fabrikamız vardı. DATA. Daha sonra Zirai Donatım'ın temeli olan fabrika yanında, Vagon, Tank Palet geldi. Otokar da ilimizde.  Şehrimizde bir dünya markası olan Toyota otomobil fabrikası da üretim yapıyor. Sakarya'daki işçiler,0 hatayla dünyanın en iyi otomotiv işçileri seçildi ve bu resmen belgelendi. Bu yönde yetişmiş ve çok kaliteli bir işgücü referansımız var, 0 işçilerimizin anlını buradan öpüyor, tebrik ediyorum.  var. Otomobil teknolojisi konusunda da ülke olarak sıkıntı çekmeyeceğimizi düşünüyoruz. Yerli otomobil üretmememiz için hiçbir sebep yok. Zaten sadece Toyota değil, Çin otomotiv devleri de Sakarya'da yatırım yapmak istiyor. Biz de ülke olarak kendi yerli otomobilimizi Sakarya'da üretebiliriz. Başbakanımıza bu konuda destek veriyoruz. Üretim yeri ve işçilik konusunda desteğe hazırız.  Bu işe ayrılabilecek 10.000 dönüm yer Karasu'da mevcut.

Somali'de açlık çekenlere yardım konusunda TOBB un açtığı yardım kampanyası aracılığıyla verilen destek haklı takdiri kazandı. İlk 10 oda arasına girdik. Yardımsever Sakaryalılara buradan bir daha teşekkür ediyorum.

Odamızın 87 yıllık mazisinde, hiçbir karşılık beklemeden, özveriyle görev yapan tüccar ve sanayicilerimize, eski başkanlarımıza ,huzurlarınızda teşekkürü bir borç biliyorum. Sanayimizin rekabet gücünün artırılması, sanayimize destek sağlanması, içinde bulunduğumuz koşullarda her zamankinden daha önemli hale gelmiştir. Görüyoruz ki sanayimiz, şimdiden kendini bu yeni duruma adapte etmenin arayışı ve gayreti içine girmiştir ve inanıyoruz ki gayreti sonuç verecektir. Sanayicimiz, zorluklara rağmen mücadelesinde yine başarılı olacaktır. 

SATSO olarak ilimizi bir basamak daha yukarı çıkarabilmek adına çabalarımız devam ediyor.

Sözlerime burada son verirken, Ödül almaya hak kazanan kişi ve firmalarımızı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. bu mutlu ve gururlu günümüzde, bizlerle birlikte olduğunuz için, siz değerli misafirlerimize teşekkür ediyorum. Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.''

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul'un ardından kürsüye gelen Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fikri Koç şunları dile getirdi:

"Sakarya'nın ekonomisinde tarım ve sanayi birbirini tamamlayan, eşit öneme sahip iki aktör olarak karşımıza çıkmaktadır. Sizlere borsamızın 2011 yılında gerçekleştirdiği projelerden bahsetmek istiyorum.

Sakarya Ticaret Borsası ilimiz tarım ve hayvancılığının gelişmesi için hazırladığı gerek yerel gerekse ulusal projelerle kendine düşen sorumluluğu yerine getirmeye çalışmaktadır.

 STB olarak 2010 yılı içinde alancıma mevkiinde 75.000 m2 alanda canlı hayvan park ve pazar yerimizi faaliyete geçirmiş bulunmaktayız. Amacımız 2011 yılı sonuna kadar bölgenin en modern hayvan pazar park yerini kurarak alıcı ve satıcıyı bir araya getirerek iyi niyet kuralları çerçevesinde gerçek hayvan borsasını oluşturmaktır. Maliyetinin bir kısmı ab projemiz tarafından karşılanacak bütçe ile en kısa zamanda 'hayvan borsasını ilimize kazandıracağız.

Sakarya ilinde proje geliştirme kapasitesine baktığımızda maalesef düşük bir kapasite ile karşılaşmaktayız. İlin proje hibe programları ve devlet teşviklerinden yararlanma oranının düşük olması bu durumun bir kanıtıdır. Sakarya da bu işlere öncülük yapabilecek bir merkezin eksikliğidir. Borsamız  2011 yılında kurduğu  proje ofisiyle gerek  ulusal gerekse uluslararası bir çok potansiyel ortağı bulunan  2 büyük projeye  başarıyla  imza atmış  bulunmaktadır.

Proje ofisimiz tarafından hazırlanan Avrupa Birliği tarafından finanse edilen "hayvancılıkta gerçek fiyat" projemiz 400 proje arasından Türkiye'de başarılı sayılan 24 proje arasına girmiş ve Türkiye'deki borsalar arasında bu anlamda tek proje olmuştur. Proje kapsamında, ortağımız Yunanistan'dan Imathia Ticaret Ve Sanayi Odası ile kapsamlı bir ortaklık yapısı kurularak Türkiye'den ilk defa bir kurum, Avrupa Birliğinde tarım alanında en iyi bilgi ve tecrübelerin paylaşıldığı agropolis tarım ağına üye olmuştur.

Ufkun ötesini görmek için yeni fikirler, yeni projelerimizle Gürcistan, Yunanistan, Ermenistan, Romanya Ve Türkiye ortaklı "Karadeniz Havzasında Sürdürülebilir Tarım" projesinde Sakarya ilinin de yer alacağı bir ortaklığa imza atmak üzereyiz. Proje kapsamında bölgede tarımın gelişmesi ve gelişmenin bir süreklilik arz etmesi sağlanacaktır.

2011 yılı Sakarya Ticaret Borsasının proje yılı olmuştur. Sakarya Ticaret Borsası bugünkü modern yapısı ile sadece yasal görevlerini yerine getiren bir kurum olma özelliğinin dışında ili, bölgesi ve ülkesi için proje geliştiren yatırım yapan önemli bir aktör konumuna getirmek istemektedir."dedi.

Türkiye Ziraat odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar, "Tarım sektörü modası geçmeyen bir sektör ve gıda ile birlikte fevkalade bir noktaya gelecek" diyerek tarım ve hayvancılığın çok önemli bir sektör olduğunu ve Türkiye'nin sektörde daha da iyi seviyelerde olabileceğine dikkat çekti.

"Kabul etmemiz lazım tarım sektörü sorunlarını aşamadı. Sektörde verimliliği ve kaliteyi yakalamamız gerek ortak bir fiyat politikası vardır. O fiyatı yakalayabilmem için benim; verimliliği artırmam lazım kaliteyi de yukarı çıkarmam lazım, İşte TMO'nun son yıllarda bunun üzerine bir çalışması var ve biz de  yapısal değişimine bu anlamda destek veriyoruz.Bilgi yeterli olmazsa sektörde istenilen seviyeye gelemeyiz. Tarımsal nüfusun dengelenmesi gerekir. "diye konuşan Bayraktar, Türkiye'nin 2023 vizyonunu da değerlendirerek"Türkiye olarak tarım sektöründe yaşanan global sıkıntıları fırsata çevirebiliriz." dedi.

Aynı zamanda SATSO Meclis Eski Başkanı olan Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, "Diploması ahlakının nasıl işlediğini öğrendiğim bir kürsüdür bu kürsü"diyerek SATSO'da görev yapmış olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Özkoç konuşmasının devamında, "Bir ülkenin STK'ları veüreten kısmı güçlüyse o ülkenin vatandaşı o ülkede olmaktan memnuniyet duyar. Eğer bizi eşit koşullarla yarıştırırsanız bizim önümüzde engel yok diyen Hisarcıklıoğlu'nun bu sözlerini unutmayıp feyiz alıyorum. Dünya bize gıpta etmeli, bunun için de birlik ve beraberlik içinde hareket etmeliyiz,biz Sakarya'da siyasi görüş ve parti gözetmeksizineleleyiz."dedi.

Sakarya Milletvekili Şaban Dişli ise, dünyanın yıldızlarından birisinin Türkiye, Türkiye'nin yıldızlarından birinin de Sakarya olduğunu kaydetti. Dişli konuşmasının devamında, Sakarya'ya yapılacak olan her katkıda SATSO'nun ve diğer STK'ların yanındayız. Biz, Sakarya'ya hizmet için varız. Dünya ekonomileriküçülüp, resesyona girerken biz de ekonomimizi soğutma gayretindeyiz. Ekonomimiz dünyada birinci çeyrekte en hızlı büyüyen ülke oldu. İkinci çeyrekte gerek BDDK, GEREKSE Merkez Bankamız ve ekonomi bakanımız ekonomimizi yavaşlatma çalışmaları yapıyorlar. Bir cari açık sorunumuz var.Ancak cari açığın artma hızı yavaşladı. Alacağımız tedbirlerle düşük seviyelerde tutma gayretinde olacağız." dedi.

Sakarya Milletvekili Şaban Dişli'nin ardından kürsüye gelen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. RifatHisarcıklıoğlu, yaptığı konuşmada, yerli otomobil üretimi ve Sakarya'nın sanayileşmedeki konumunu değerlendirdi.

Sakarya'nın sanayileşmede önemli avantajları olduğunu kaydeden Hisarcıklıoğlu; "Üçüncü köprüyle bağlantılı olarak Sakarya'nın en büyük avantajı önümüzdeki dönemde müthiş bir lojistik üst olma şansı var. Lojistik üst demek; bütün malların toplandığı yer demek. Gerek Türkiye'ye gerek dünyaya dağıtıldığı yer. Bursa'dan, Kocaeli'nden, Eskişehir'den, Ankara'dan, Bolu'dan topladığınız malları buradan dağıtmak lazım." dedi.

Karasu ilçesine tren yolunun yapıldığını kaydeden TOBB Başkanı, Karasu'nun tren yolunun bitmesi ve limanın çalışmasıyla beraber dünyaya mal satılan yer olacağını dile getirdi. Hisarcıklıoğlu, "Müthiş avantajları var. Sadece Türkiye'nin mallarının dağıtıldığı yer olmayacak. Ortadoğu'nun, Kafkasya'nın ve hatta İpekyolu'nun canlandırılmasıyla beraber bu yoldaki malların dağıtıldığı yer olacak." şeklinde konuştu.

-"Yerli otomobil Sakarya'da üretilmeli"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yerli otomobil üretilmesi talebinin çok doğru bir hareket olduğunu kaydeden Hisarcıklıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Başbakanımız 'yerli otomobil yapalım' dedi. Çok doğru bir hareket. Yerli otomobilin yapılacağı merkez Sakarya olmalı. Bunu Sakarya'nın hoşuna gittiği için söylemiyorum. Ben bizzat Japonya'da Toyota'nın Ceo'su, Cumhurbaşkanımıza ifade ederken bizzat duydum. 'Dünyanın birçok ülkesinde üretimimiz var. Operasyonumuz var. Ama Türkiye'de üretmiş olduğumuz Toyota'yı sıfır üretim hatasıyla üretiyoruz. En verimli fabrikamız Türk Toyota'sı. Bu açıdan fabrikamızın genel müdürü Türk. Yardımcısı Türk. Çalışanı Türk' dedi.

Çalışanıyla amiriyle Toyota'yı kutluyorum. Bizim gurur vesilemiz. Toyota burada başarı hikayesi yazıyor. Otokar böyle. Otoyol ve TIRSAN burada. İşçi desen işçi var. Bilgi desen bilgi var. Sakarya'nın kendisine bir hedef koyması lazım. Biz nasıl dünyada Amerika'da otomobil üretim merkezi deyince akla Detroit geliyor. Biz Türkiye'nin Detroit'i "Sakarya"dır. demeliyiz. Bu hedefi koymuşsunuz. Bu hedef doğrultusunda çalışmanız lazım."

-"Türkiye'yi birileri aşağı çekmeye çalışıyor"

Türkiye'nin ne zaman hedeflerine gitmeye başlasa birilerinin sağdan soldan çekerek aşağıya çekmeye çalıştığını kaydeden Hisarcıklıoğlu, bu sefer bu fırsatı kimseye vermeyeceklerini ifade etti. Hisarcıklıoğlu, şunları söyledi: "Ama biz akıllandık arkadaşlar. Bu sefer bu fırsatı kimseye vermeyeceğiz. Bu duyguları sadece ben taşımıyorum. Benim doğumdaki, güney doğumdaki bütün oda ve borsa başkanlarım benle aynı duyguyu yaşıyorlar. Batıdakiler de aynı duyguyu yaşıyorlar. Arkadaş işte gün bugün. Toplum olarak bu terörün bizi tekrar ayağımızdan aşağıya çekmesine, kardeş kanı dökmesine fırsat vermemek için bir ve beraber Türkiye olarak, toplu olarak buna karşı tepkimizi göstermemiz lazım. Esnaf da, işçimiz de aynı düşüncede. Bunu hep beraber ortak eyleme dönüştürüp tüm dünyaya nasıl bizim bir ve beraber teröre karşı tepkimizi koyduğumuzu inşallah buradan da ilan ediyoruz. Göstereceğimizi de göreceksiniz."

-"Tarım ve hayvancılık potansiyelini iyi kullanmalıyız"

Türkiye'nin tarım ve hayvancılık potansiyelini iyi kullanması gerektiğini bildiren TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, ''Ekilebilir arazi bakımından Dünya 9'uncusuyuz. Bizim dünyayı beslememiz gerekirken potansiyelimizi kullanamıyoruz. Bugün bir Konya büyüklüğünde Hollanda 52 milyar dolarlık tarım ve hayvancılık ürünü ihraç ederken Türkiye 12 milyar dolarlık tarım ve hayvancılık ürünü ihracatı yapıyorsa, burada müthiş bir noksanlık var. Bunun çözümünü de Ankara'dan beklemeyin, yerelde bu potansiyeli iyi kullanıyor olmamız lazım'' diye konuştu.

-''Girişimci sayısının artırılması lazım''

Genç ve kadın girişimcilere öncelik verdiklerini anlatan Hisarcıklıoğlu, ekonominin iyileşmesi için kadın ve genç girişimcilere destek verilmesi gerektiğini ifade etti.

Hisarcıklıoğlu, Türkiye'deki girişimci sayısının artırılması gerektiğini vurgulayarak, ''Türkiye'nin nüfusu 72 milyon, toplam girişimci nüfusu da 1 milyon 396 bin. Japonya'nın nüfusu 120 milyon, toplam girişimci sayısı da 6 milyon 600 bin. Japonya'nın seviyesine gelmek için dört misli girişimci sayısını artırmamız lazım. Türkiye'de her yıl 700 bin genç istihdam nüfusuna katılıyor. Biz her yıl 700 bin gence iş bulacağız. 10 yıl sonra bu rakam bir milyon olacak. Bunlara iş bulmanın yolu tek bir yerden geçiyor. Türkiye girişimci sayısının arttırılması lazım. Potansiyel nerede bir tanesi kadınlarda. Türkiye'de girişimci sayısı oranında yeri yüzde 6, nüfusumuzun yarısı da kadın. Eğer zengin olmak istiyorsak kadın girişimcilere destek olmak lazım'' ifadelerini kullandı.

TOBB Başkanı M.RifatHisarcıklıoğlu'nun konuşmasının ardından geçilen ödül takdim töreninde aşağıdaki kategorilerde ödüller verildi:

GELİR VERGİSİ KATEGORİSİ

*ALİ ÇELİK – ASÇELİK İNŞAAT

*ÖMER POLAT

*HALUK AYGÜN

 

KURUMLAR VERGİSİ KATEGORİSİ

*SAKARYA ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş.

*OTOKAR OTOMOTİV VE SAVUNMA SANAYİ A.Ş. ARİFİYE FABRİKASI

*ARMA FİLTRE SİSTEMLERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

***************************************************************************

İHRACAT  KATEGORİSİ

*TOYOTA OTOMOTİV SANAYİ TÜRKİYE ANONİM ŞİRKETİ

*TOYOTA MOTOR EUROPE ADAPAZARI ŞUBESİ

*ARMA FİLTRE SİSTEMLERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

*GİZEM FRİT PAZARLAMA VE DIŞ TİCARET LTD.ŞTİ.

*TIRSAN TREYLER SANAYİ TİCARET VE NAKLİYAT A.Ş.

***************************************************************************

ÇEVRE KATEGORİSİ

(Çevreye Karşı Göstermiş Olduğu Özen ve Duyarlılık İçin)

*ZELİHA İREZ – ZELİŞ ÇİFTLİĞİ

****************************************************************************************

SATSO ÖZEL ÖDÜLÜ KATEGORİSİ

(Başarılı Sportif Faaliyetlerinizle Sakarya'nın Tanıtımına

Yapmış Olduğu Katkılar İçin)

*SAKARYASPOR TESİS-İŞLETMECİLİK VE TİCARET A.Ş.

****************************************************************************************

AR-GE ÖDÜLÜ

*KROMEL MAKİNA SANAYİ VE TİCARET ANONİM  ŞİRKETİ

*MUSTAFA SALİM

****************************************************************************************

EĞİTİM ÖZEL ÖDÜLÜ KATEGORİSİ

*ENKA SPOR EĞİTİM VE SOSYAL YARDIM VAKFI

*NICHOLAS C.PORCARO TÜRK EĞİTİM VAKFI

*TUĞRUL KÖSEOĞLU

*NOKSEL ÇELİK BORU SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ

****************************************************************************************

İSTİHDAM ÖDÜLÜ KATEGORİSİ

UMEM Projesi Kapsamında Yüksek Düzeyde Kursiyer İstihdam Ederek İlimiz ve Ülkemiz Ekonomisine Sağladığı Katkılar İçin)

*YAZAKİ OTOMOTİV YAN SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

*AYTAŞ MOBİLYA İNŞAAT TURİZM SAN. VE TİC. A.Ş.

*TÜL KAĞIT TÜL TEMİZLİK KAĞIDI SANAYİ VE TİCARET A.Ş. SAKARYA ŞUBESİ

*OTOKAR OTOMOTİV VE SAVUNMA SANAYİ A.Ş. ARİFİYE FABRİKASI

*ARMA FİLTRE SİSTEMLERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

PATENT ÖDÜLÜ KATEGORİSİ

(2010 yılında Sakarya İli'nde En Çok Patent Tescil Ettiren Firma Olarak İlimiz ve Ülkemiz Ekonomisine Sağlamış Olduğu Katkılar için)

*OTOKAR OTOMOTİV VE SAVUNMA SANAYİ A.Ş. ARİFİYE FABRİKASI

 500 SANAYİ KURULUŞU ÖZEL ÖDÜL KATEGORİSİ

(500 Büyük Sanayi Kuruluşu İçine Girerek İlimiz ve Ülkemiz Ekonomisine Sağlamış Olduğu Katkılar için)

*TOYOTA OTOMOTİV SANAYİ TÜRKİYE ANONİM ŞİRKETİ

*ŞENPİLİÇ GIDA SANAYİ A.Ş. SAKARYA GEYVE ŞUBESİ

*KAYARLAR ET SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

*TIRSAN TREYLER SANAYİ TİCARET VE NAKLİYAT A.Ş.

*TOYOTA BOSHOKU TÜRKİYE OTOMOTİV SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

*SIRMAGRUP İÇECEK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.KIRKPINAR/SAPANCA ŞUBESİ

GİRİŞİMCİLİK ÖDÜLÜ KATEGORİSİ

*KADIN GİRİŞİMCİ HÜLYA BARAN SAKALLIOĞLU

*GENÇ GİRİŞİMCİ MESUT FIÇICIGİL

İhracat Kategorisinde Ödül alan firma yetkililerine plaketlerini Sakarya Milletvekili Şaban Dişli,  500 büyük Sanayi Kuruluşu Kategorisinde, Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Gelir vergisi Kategorisinde Vali Yardımcısı Hikmet Dinç, Kurumlar vergisi kategorisinde Sakarya Defterdarı Ali Solmaz, İstihdam Kategorisinde UMEM Projesi Kapsamında Yüksek Düzeyde Kursiyer İstihdam Eden firma yetkililerine plaketlerini TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu, AR-Ge Kategorisinde Adalet Komisyonu Başkanı Oğuz Çelik, Eğitim Kategorisinde Vergi Dairesi Müdürü Recep Alp, Çevre kategorisinde, TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, Patent Kategorisinde, Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Fikri Koç, SATSO Özel Ödülü Kategorisinde Sakaryaspor'a ödülünü SATSO Meclis Başkanı Adnan Borazancıoğlu, Girişimcilik Kategorisinde TOBB Genç Girişimciler Üst Kurul Üyesi Gülden Yılmaz ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu takdim etti.

Ödüllerin takdiminin ardından Sakarya Ticaret ve Sanayi odası Yönetim Kurulu Başkanı günün anlam ve önemine istinaden TOBB Başkanı M.RifatHisarcıklıoğlu'na bir tablo takdim etti.

Ödül töreninin sonunda, Amigo Ersin, Sakaryaspor taraftarları adına TOBB Başkanı M. RifatHisarcıklıoğlu, TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar ve Sakarya TSO Başkanı Mahmut Kösemusul'a isimleri yazılı olan forma hediye etti. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, teşekkür ederek, "Sakaryaspor Türkiye'nin futbolcu fabrikası gibi futbolcu yetiştiren bir kulübüdür" dedi.


Haber Tarihi : 29/9/2011
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::