SATSO 12. Meslek Komitesi (Kırtasiye baskı İşleri ve medya Kuruluşlarının Faaliyetleri) üyeleri tarafından sektörel sorunları ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısına 12. Meslek Komitesi ve Meclis Üyesi İzzet Dönmez, komite üyeleri Halit Müftüoğlu, Hakan Coşar ve diğer komite üyeleri ile birlikte kitabevi ve kırtasiye işletmeciliği ile iştigal eden meslek grubu üyeleri de katıldı.

Toplantıda konuşan İzzet Dönmez, 12. Meslek Grubuna dahil yaklaşık 350 üye olduğunu belirterek kitabevi işletenler ve kırtasiyecilerle birlikte sektörel sorunlar ile ilgili kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla toplandıklarını ifade etti.

İzzet Dönmez konuşmasında, okul kitaplarının devlet tarafından dağıtılmasının sektörel olarak gelirleri düşürdüğünü belirterek "En azından bu ücretsiz verilen kitapların dağıtımı %10 komisyonla kitapçılar tarafından yapılabilirdi" dedi. Dönmez ayrıca, Sakarya Milli Eğitim Müdürlüğü Teftiş Kurulu aracılığı ile kaynak kitap kullanımının yasaklandığını belirterek "Okullarda hiç kimse öğrencileri kaynak kitap almaya zorlayamayacağı gibi, aynı şekilde kaynak kitapların okulda kullanımlarını da yasaklanamaz. Öğretmen, öğrenci ve meslektaşlarımız bu anlamda mağdur olmaktadırlar" dedi.   Dönmez, eğitimci idareciler ve müfettişlerin bu kaynak kitap kullanımı konusundaki uyguladıkları kısıtlamanın ilimizin eğitim alanındaki başarısını düşüreceğini ifade etti.


Haber Tarihi : 5/10/2011
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::