SATSO ve Sakarya Üniversitesi ve Sakarya Güzel Sanatlar Fakültesi işbirliğiyle düzenlenen Hüsnü Gürsel Ulusal Fotoğraf Yarışması – 2011 " Anadolu'nun Işığında Üretim " konulu fotoğraf yarışmasında sonuçlar belli oldu.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul; "Hüsnü Gürsel'în anısını yaşatma adına üzerimize düşen görevin bilincindeyiz. Eğitimci, sanatçı kişiliğiyle tüm Türkiye'de tanınan Hüsnü Gürsel, beyefendiliği ile örnek insandı. Eğitime ve sanata yapmış olduğu hizmetlerle,  birçok kişiyi bilim ve sanat dünyasına kazandırmış, Adapazarı'nın adının ulusal ve uluslararası alanlarda duyurulmasına büyük katkıları olmuş sanatçımız adına SATSO ve SAÜ Güzel Sanatlar Fakültesi işbirliğiyle para ödülü de olan bir yarışma düzenledik. Jüri değerli isimlerden oluştu. Ulusal yarışmaya Türkiye'den çok sayıda katılımcı ilgi gösterdi. Hocamızın ''Anadolu'nun ışığında'' sözü gerçek oldu. Yarışmaya katılan her sanatsevere ayrı ayrı teşekkür ederim.  Jüri üyelerine ve Türkiye Fotoğraf Federasyonu temsilcisi Serdar Akyay'a teşekkür ederiz. Ödül töreni 26 Ekim Çarşamba günü gerçekleştirilecek." dedi.

SATSO Yönetim Kurulu üyeleri Başkan Yardımcısı Yıldıray Çakar ve Yönetim Kurulu üyesi Özden Doyuran'ın da ağırladığı Seçici Kurul Üyeleri Fotoğraf Sanatçısı İbrahim Zaman, MÜ GSF Fotoğraf Böl. Bşk Prof. Barbaros Gürsel Fotoğraf Sanatçısı Servet Sezgin, SAÜ GSF Öğretim Üyesi, Arda Oskay, SAGÜSAD Temsilcisi Arzu Açıkel, Emrah Gültekin SATSO 'da yapılan toplantıda gelen eserleri değerlendirdiler.

12 Ekim 2011 tarihinde saat 12.30'da SATSO toplantı salonunda toplanarak değerlendirmede 166 Katılımcının,  681 adet fotoğrafından şartnameye uymayan 17 si değerlendirmeye alınmadı.

664 eser değerlendirmeye alındı, oylama neticesinde aşağıdaki sonuçlar elde edildi.

Ödüller                      Adı Soyadı                Şehir

1. lik               :           Tufan KARTAL                  İstanbul

2. lik               :           Çetin CANBAZOĞLU        İstanbul

3. lük              :           Sabriye Çelik UĞUZ           Balıkesir

Mansiyon      :           Gökalp BİLİCİ                      Konya

Mansiyon      :           Mücahiddin ŞENTÜRK    Sakarya

Mansiyon      :           Yavuz YAMAN                   Sakarya

Buzdağ Ö.Ö.:           Mustafa GEZER      Kocaeli

Verona Ö.Ö. :           Tufan KARTAL                   İstanbul

Arma Filtre Ö.Ö.:      Hasan ZER              Kocaeli

Genç Girişimciler .   Kurulu .Ö.Ö. : Cihan KARACA    Aydın

Gizem Firit Ö.Ö.       Tufan KARTAL        İstanbul

Kadın Girişimciler Kurulu  Ö.Ö.       : Tahsin TOPCU  Adana

Tuna Tan Ö.Ö.                  : Ahmet Remzi TÜLÜCE  Kocaeli

Taraklı Termal Ö.Ö.   :         Nuri ÇORBACIOĞLU  Kayseri

Kromel Ö.Ö.           : Hüsna ALTIN           Kocaeli

Öner Tic. Ö.Ö.                   : Şenol Erdener          Trabzon

Derece alan fotoğraflar SATSO sitesinden ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu sitesinden izlenebilir.

Haber Tarihi : 13/10/2011