İstanbul Ticaret Odası (İTO) 5. Meslek Komitesi (Çiçekçilik ve Bahçe Bitkileri)Üyeleri Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti.

İstanbul Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Muhammed Yenel başkanlığında gerçekleştirilen ve sektörel sorunlar ile ilgili istişarelerin yapıldığı ziyarete , ayrıca İTO 5. meclis üyeleri; M. Salih Şadoğlu, Kadir Gümüş ve komite üyeleri de iştirak etti.

SATSO Meclis Başkanı Adnan Borazancıoğlu'nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası 30. Meslek Komitesi (Sebze Meyve ve Bitki Yetiştiriciliği) üyesi ve meclis üyesi Erol Kaya ile diğer meslek komitesi üyeleri ve ilimizdeki süs bitkiciliği ile iştigal eden firma yetkilileri de hazır bulundu.

Söz konusu toplantının ana gündem maddesini süsbitkiciliği sektörü ile ilgili yaşanan genel sorunların dile getirilmesi ve konu ile ilgili İTO öncülüğünde gerekli makamlara iletilmesi oluşturdu.

İTO Yönetim Kurulu Üyesi Muhammed Yenel İstanbul Ticaret ve Sanayi Odası ile ilgili bilgi vererek " İstanbul Ticaret Odası'nın 350 bin faal üyesi ve Dünya'nın 5. büyük odası olduğunu ve sektörel sıkıntıların çözülmesi  anlamında da ciddi bir güç olduklarını ifade etti.

Yenel ayrıca, 5. Meslek komitesi tarafından hazırlanan 11 maddelik bir rapor sunarak, ilgili raporun SATSO 30. Meslek Komitesinin de sorunları eklenerek detaylandırılması ve istişare edilmesini amaçladıklarını söyledi.

Toplantının sektörün sorunlarını en aza indirmek amacıyla düzenlendiğini ve bu anlamda odalar arasındaki iletişimin güçlenerek devam etmesi gerektiğini ifade eden Muhammed Yenel, genel olarak, süs bitkisi yetiştiriciliğinde kalitenin geliştirilmesinin çok önemli olduğunu üretim planlamasında ürün kalitesinin de göz ardı edilmemesi gerektiğini vurguladı.

SATSO Meclis Başkanı Adnan Borazancıoğlu ise, sektörel sahiplik ve rekabet öncesi birlikteliğin önemine dikkat çekerek odalar arası böyle güçlü iletişimlerin oluşmasının ülke ekonomisine ciddi katkıları olacağını ve bu kültürü kazanarak hareket etmenin iş dünyasının başarısını arttıracağına inandıklarını ifade etti. Rekabet öncesi birliktelikte belirlenen kural ve kaidelerin yazılı hale getirilen sorunları takip etmede kolaylık sağlayacağını da dile getirdi.

Toplantı sektör ile ilgili istişarelerin ardından sona ererken SATSO 30. Meslek Komitesi tarafından il genelinde yaşanan sorunların çözümü ile ilgili ilerleyen günlerde ayrıca bir rapor hazırlanmaları ile ilgili karar alındı.

Toplantıda ayrıca 24Ekim 2011'de İstanbul Ticaret Odası'nda gerçekleştirilecek olan sektörle ilgili zümre toplantısına Sakarya heyeti de davet edildi.

 

 


Haber Tarihi : 17/10/2011
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::