SATSO Şubat Ayı Meclis toplantısına katılarak Şehit Ali Borinli İlköğretim ve İş Okulu faaliyetleri ve projeleri hakkında bilgiler veren Koordinatör Cemil Cebecioğlu; SATSO'dan destek istemesinin ardından gerçekleştirilen çalışmalar için teşekkür etti.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul'a sporda başarılı öğrencileri ile birlikte ziyaret gerçekleştiren Cebecioğlu'na SATSO Meclis Üyesi Mehmet Yılmaz da eşlik etti.

Koordinatör Öğretmen Cemil Cebecioğlu; "Engelli çocuklarımız için iş okulu oluşturduk.  Şubat ayında SATSO Meclisi ziyaretimizden sonra teknik destek de aldık. Ağaç işleri, el sanatları, galoş üretimi, resim dallarında eğitimler veriyoruz. Bu çocuklar çalıştıkları kurumların adeta robotu oluyorlar. Ancak istihdam konusunda yeterli tanıtım yapılamadığından, çocuklar tekrar kendi dünyalarına dönüyorlar. Bu çocuklar komut ile işe başlar, komut ile işi bitirir. Yeter ki işlerini, benimsesinler. Benim sizlerden isteğim bu çocuklara iş ahlakının ve ayakta durmalarının öğretilmesinde bize destek olmanız, onları üretimin içine çekebilmeniz" diyerek, SATSO üyelerinden işe almada destek istedi. Şehit Ali Borinli İlköğretim ve İş Okulu öğrencilerinin sportif alanda da başarılı olduklarını söyleyen Cemiloğlu Bolu ve Sakarya'da düzenlenen Özel atletizm Şöleni'nde ödül alan çocukları da SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ile tanıştırdı.

Başkan Kösemusul çocukları tek tek kutlayarak, istihdam konusunda SATSO üyelerine çağrı yaparak yardımcı olmalarını istedi ve ailelerin de bu güzel okulu tanıyarak özel eğitime ihtiyacı olan çocuklarını buraya göndermelerini istedi.


Haber Tarihi : 28/10/2011
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::