Sakarya Üniversitesi'nde gerçekleştirilen deprem panelinde hasarlı binalar konusunda gündeme gelen çalışmaların desteklenmesi gerektiğini belirten SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'nun önemli bir görevi üstlendiğini ancak Sakarya'nın geleceği adına bu sorunun giderilmesi gerektiğini belirtti

 Sakarya Üniversitesi Sakarya Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (SESAM) tarafından, 'Türkiye'de Deprem Olgusu Gerçekler ve Yanılgılar' başlıklı bir panelde Başkan Toçoğlu'nun ; "Belediye olarak; deprem, yani insan söz konusu olduğunda hiçbir hesap yapmayız. Maliyeti ne olursa olsun gerekeni yaparız. Şuanda öncelikli sorunumuz orta hasarlı binalar. O yüzden ilk olarak bu binaların elektriğini, suyunu ve doğalgazını keserek boşaltacağız. Daha sonra da yıkımını gerçekleştireceğiz'' sözlerine destek veren Kösemusul, deprem olgusunun Türkiye'nin ve Sakarya'nın bir gerçeği olduğunu söyledi.

Yapılaşma sırasında deprem göz önüne alınmazsa yaşanılacak olayların, maddi manevi kayıpların telafisinin olmadığını belirten SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul: "SAÜ Rektörümüz Muzaffer Elmas'ın da bu konularda defalarca açıklamaları oldu. Başka illerden gelen öğrenciler bize emanet. Sakarya doğal teşviği olan bir bölge olarak anılmalı. Bu konuda üzerimize düşen görevleri yerine getirmeli ve deprem gerçeğine göre yapı stoğunu oluşturmalıyız. Yönetmeliklere uyulduğunda zararların minimuma ineceği aşikar. Büyükşehir belediyesinin çalışmalarını destekliyorum''dedi.


Haber Tarihi : 17/11/2011
PAYLAŞ
Son Haberler ::