Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası üyesi bulunan sanayici ve işadamlarına yönelik olarak uluslar arası arenada kaliteli ve üstün hizmetler verebilmeleri için geliştirici ve temel oluşturucu eğitimler verme yolundaki çalışmalarına devam etmektedir.

Bu çalışmaların bir devamı olarak SATSO ve ABİGEM işbirliği ile
“İhracat Operasyon Uzmanlığı Dış Ticarette Başlangıç ve Temel Esaslar” konulu bir eğitim semineri düzenlendi.

14 Kasım 2009 Cumartesi 10.00-17.00 saatleri arasında
SATSO Eğitim Salonunda yapılan eğitime 50'nin üzerinde firmadan katılımcı oldu.

Eğitimde, dış ticarette temel kavramlar ve taraflar, dış ticaretin gümrük, banka, firmalar boyutundaki analizi, satış işleminin başlangıcı ve satış sözleşmelerinin analizi, dış ticarette teslim şekilleri, ödeme şekilleri ve taşıdıkları riskler, akreditifli ödeme şekli, dış ticaret belgeleri, dış ticaret mevzuatının tanıtılması, kambiyo mevzuatı, ihracat-ithalat işlemlerinin uygulamaları konularında detaylı bilgiler verildi.

Haber Tarihi : 12/11/2009