Lifting Tower (Yükselen Kule) Projesiyle İsmail Kul  "Yeni İş Fikirleri Proje Yarışması'nda Büyük Ödülü Aldı.

 Sakarya Genç Girişimciler Kurulu önerisiyle tasarlanan Yeni İş Fikirleri Proje Yarışması ödül töreni Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA)ev sahipliğinde İzmit'te gerçekleştirildi.

Ödül Töreni'ne Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Düzce Valisi Vasip Şahin, Kocaeli İl Genel Meclis Başkanı Fahim Kılıç, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Yıldız Bezek,  Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Emin Semercioğlu, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Büyük, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Celalettin Özel, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Kalıkınma Kurulu Başkanı Halit Uçar, MARKA Genel Sekreteri Erkan Ayan, Sakarya Genç Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Selda Doyuran, Genç Girişimciler Kurulu Üyesi Nazli Albayrak, ve çok sayıda davetli katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan, Bolu Valisi ve MARKA Yönetim Kurulu Başkanvekili İbrahim Özçimen Dinamik, bilgiye dayalı ekonomi anlayışında, yüksek kalitede hizmet ve üretim yaratmak için, mantıksal yargı, tanı koyma ve analizin yanında gelecekteki sonuçları ve eğilimleri tahmin etme, olanak ve olasılıklara ilişkin güvenilir tablolar çizmenin, rekabetçi, sonucu temelden etkileyebilecek stratejik planlar yapmanın girişimciler için vazgeçilmez unsur olduğunu söyledi.

 Özçimen "OECD üye ülkelerinde yeni kurulan iş yerlerinin tüm işletmeler içindeki oranı yüzde 11-17 arasında değişmekteyken, Türkiye'de bu oran yüzde 3,5'dur" diyen Özçimen, şöyle konuştu: "2010-2013 TR42 Doğu Marmara Bölge Planı'nda yer alan, rekabetçiliğin geliştirilmesi ana stratejisi altındaki 'girişimciliğin desteklenmesi' ve 'beşeri zenginliklerin geliştirilmesi' amacı altındaki 'projecilik kültürünün geliştirilmesi, ulusal ve uluslararası desteklerden faydalanma konusunda farkındalığın artırılması' hedefleri uyarınca MARKA, girişimcilik kültürünün geliştirilmesine yönelik çeşitli faaliyetlerde bulunmaktadır. MARKA Genç Girişimci Kurulları İşbirliği Ağı çerçevesinde yapılan Yeni İş Fikirleri Proje Yarışması bu faaliyetlerden birisidir. Yarışmayla Doğu Marmara Bölgesi'nde girişimcilik potansiyeli ve değerlerini ortaya çıkaracak en ekonomik, en işlevsel ve yenilikçi çözüm önerilerinin desteklenmesi amaçlanmaktadır"dedi.

Yarışmaya 18-40 yaş arasındaki gençlerin başvurabildiğini, Sakarya, Kocaeli, Düzce ve Yalova'dan 310 projenin katıldığını, her ilin birinci ve finalistlerinin belirlendiğine işaret eden Özçimen, "Birinci olan yarışmacılar 25 bin TL ödülün yanı sıra 27 bin TL hibe ve 70 bin TL hibeli KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinden, sanayi ve ticaret odalarının düzenlediği eğitimlere ücretsiz katılım hakkı kazandı. Finale kalan yarışmacılarımız da KOSGEB'in Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminden yararlanabilecekler"şeklinde konuştu.

Kocaeli'nden Numan Akdoğan Nano yapılı çok katlı manyetik ince filmlerin özelliklerinin belirlenmesi için, MOKE cihazı üretimi adlı projesiyle birinci oldu ve 25 bin TL ödül aldı. 

Sakarya ilinden, İsmail Kul Lifting Tower- Yükselen Kule projesiyle birinci oldu ve 25 bin TL ödül aldı.

Ayrıca Kocaeli'nden Tuna Uslu, Rana Kocayağcıoğlu, Berna Eser, projeleriyle finalist oldular.

Ayrıca Sakarya ilinden Halil İbrahim Kurt, Mesut Çelik VE Fatma Yasemin oran projeleriyle finalist oldular.

Düzce ilinden Solmaaz Altunbaş, Kestane kalemi bankası projesiyle birinci oldu ve 25 bin TL ödül kazandı.

Ayrıca Düzce'den Enes Kürşad Demirel ve Ali Berber projeleriyle finalist oldular.

Yalova ilinden İlker Kavak, Milli Cad-Cam programı projesiyle birinci oldu ve 25 bin TL ödül kazandı. Ayrıca Yalova'dan Hüseyin Avni Önder ve Ferhat Sayım projeleriyle finalist oldular.

Dereceye girenlere ödülleri protokol tarafından verildi.


Haber Tarihi : 28/11/2011
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::