"Türkiye 25" Projesine Girenler Açıklanacak

Türkiye'nin en hızlı büyüyen 25 şirketi, 3-6 Aralık'ta İstanbul'da yapılacak II. Küresel Girişimcilik Zirvesi'nde dünyaya duyurulacak. Türkiye'nin en hızlı büyüyen şirketleri belirlenerek yurtdışında ülkemizi temsil edecekler. Zirvenin açılış konuşmalarını Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkan Yardımcısı Sayın Joe Biden yapacaklar.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde ve AllWorld Network ve Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) ortaklığında, krize rağmen Türkiye'nin en hızlı büyüyen şirketlerine küresel ölçekte dikkat çekmek amacıyla başlatılan Türkiye 25 projesine Türkiye'nin dört bir tarafından, çok çeşitli sektörlerden, küresel krize inat hızla büyüyen, yüzlerce firma başvuru yaptı.

Sakarya'dan da Çelik Kardeşler firması, Türkiye' de krize rağmen en hızlı büyüyen 65 firmaarasına girdi.

Şirket Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Çelik, gelişmeden duyduğu memnuniyeti belirterek; "Girişimciliğin yararlarını gören firmamızın örnek teşkil edecek olması da ayrı mutluluk. Başvuru aşamalarında işletmemizde gereken incelemeler yapıldı. İş dünyasını olumsuz etkileyen küresel krize rağmen Türkiye' de en hızlı büyüyen 65 şirketten biri olmaktan gurur duyuyoruz. İlk 25 firmanın açıklanacağı Zirvede ilimizi temsil etmekten ayrı mutluluk duyarız.    Tarımsal faaliyetlerin yanında makine üretimi, tahıl depolama ve taşıma sistemleri üzerine faaliyet gösteren firmamızın Ar-Ge çalışmaları da dikkat çekiyor. Sakarya adına da gurur verici bir gelişme' 'dedi.

SATSO Yönetim Kurulu Üyesi görevini de yürüten Turgay Çelik aynı zamanda Ar-Ge Komisyon Başkanlığı görevini de yürüttüğünü belirterek "Girişimciler, SATSO'ya başvurdukları takdirde pek çok yararlanacakları hibe ve desteklerin olduğunu göreceklerdir. '' dedi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Türkiye 25 listesine girecek girişimcilerin önemli kazanımlar elde edeceğine belirtti ve; "Girişimcilerimiz Allworld'ün bölgemiz başta olmak üzere, birçok ülkede ortaya çıkardığı başarılı girişimciler ile bir araya gelecek. Başarılı girişimcilerimiz Harvard Üniversitesi'nde liderlik eğitimi alacak. Uluslararası medyada çıkacak haberler sayesinde girişimcilerimizin tanıtımı yapılacak ve yeni iş fırsatları ortaya çıkacak. Türkiye 25'teki şirketler yerli ve yabancı fonların gözdesi olacak. Böylece başarılı girişimcilerimizin sadece Türkiye'de değil, dünya çapında önünü açacağız.''dedi.

 ZİRVE HAKKINDA BİLGİ

ABD'nin ev sahipliğinde 2010 yılında Washington D.C.'de düzenlenen "Girişimcilik Zirvesi" nin devamı niteliğinde olan "Girişimcilik, Değerler ve Kalkınma: Küresel Gündem" konulu zirve, Türkiye'nin ev sahipliğinde Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde ve Başbakanlığın koordinesinde 3-6 Aralık 2011 tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek. Birinci zirvenin temel amacı ABD ile çoğunluğu Müslüman olan ülkeler ve diğer Müslüman topluluklardaki iş dünyaları ve girişimcileri arasındaki bağları derinleştirmek.

İstanbul Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek ikinci zirvenin amacı kültürler arası yakınlaşma ve sürdürülebilir kalkınma için girişimcilik kültürünün geliştirilmesi, girişimciler arası küresel işbirliğinin desteklenmesi ve başarı örneklerinin paylaşılması olacak. Zirve, girişimciliğin küresel boyutta ele alınacağı bir aşamaya ulaşarak katılımcıların çok geniş bir yelpaze oluşturan akranlarıyla bağlantı kurmalarına imkân sunacak ve bu sayede girişimcilik ekosistemine küresel boyutta eşsiz bir katkı sağlayacak.  Zirveye, girişimcilik ile ilgili dünyanın önde gelen yatırımcı, finansör, girişimci, NGO temsilcileri, akademisyenler katılacak.

Kültürler Arası Yakınlaşma ve Sürdürülebilir Kalkınma İçin Girişimcilik Kültürünün Geliştirilmesi, Girişimciler Arası Küresel İşbirliğinin Desteklenmesi projesine başvuran Sakaryalı Çelik Kardeşler  şirketi başarılı oldu.

 


Haber Tarihi : 29/11/2011
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::