Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ve Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Cevherli İl Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş'ı makamında ziyaret ederek geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Müşterek Meslek Komiteleri Toplantısı'nda meclis ve meslek komitesi üyelerinin sorunlarının Emniyet Müdürlüğü ayağı ile ilgili istişarelerde bulundular.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul kentin asayişi ve düzeni için kurumlar arası işbirliğinin çok önemli olduğuna değinerek son günlerde uygulanan yeni trafik düzeni ile birlikte artan döner geçitler ve kavşakların sebebiyle sürücülerin trafik kurallarına uyması ile ilgili eksikliklerinin tespit edildiğini belirtti.

Yaşanan trafik ihlallerinin ticari hayatı da olumsuz etkilediğini aktaran Kösemusul trafikte kural ihlallerinin genellikle bilgi eksikliğinden kaynaklandığını belirtti.

Başkan Kösemusul konu ile ilgili olarak SATSO bünyesindeki 19. Meslek Grubu (Nakliyeciler-turizm Ve Seyahat Acenteleri Meslek Grubu) gibi ilgili meslek grubu üyelerine ve komite bünyesindeki dolmuş şoförlerine, il emniyet müdürlüğü işbirliği ile bir bilgilendirme toplantısı düzenlenmesinin yararlı olacağını ve bu konuda gereken her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.

İl Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş ise trafik konusunda ceza ve yaptırımlardan önce eğitim verilmesi gerektiğini belirterek Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kavşaklarla ve araç park yerleri ile ilgili çalışma yapmayı planladıklarını ve bu plan çerçevesinde önce ilgili Odalar ve sivil toplum örgütlerinden başlayarak eğitim seminerleri düzenleyeceklerini ifade etti. Aktaş ayrıca böyle bir çalışmada SATSO ile işbirliğinden memnuniyet duyacaklarını da sözlerine ekledi.

Haber Tarihi : 9/12/2011
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::