Ülkemizde risk altında suça sürüklenmiş, sokağı yurt edinmiş, uyuşturucu bağımlısı olmuş ve benzeri olumsuz şartlarla karşı karşıya olan çocukların suçlardan ve zararlı alışkanlıklardan korunmasına yönelik, bilinçlendirme ve bilgilendirme çalışmalarını da içerecek şekilde mesleki eğitim verilerek istihdam edilmelerinin sağlanması ve böylece topluma sağlıklı bireyler olarak kazandırılmasını amaçlayan, “Çocukların Mutlu Geleceği için Umut Yıldızı Projesi” kapsamında Türkiye İş Kurumu Sakarya İl Müdürlüğü, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, Sakarya Emniyet Müdürlüğü, Fatih Anadolu Teknik Lisesi Anadolu Meslek Lisesi Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürlüğü işbirliği ile bir protokol imzalanmıştır.

Protokole konu proje ile; öncelikle 16/18 yaş grubu olmak üzere sorunlu çocuklar/ gençlerin uyum iletişim ve mesleki becerilerinin geliştirilerek istihdam edilmeleri ve sosyal rehabilitasyonları sağlanacaktır.  Bu protokol konusu eğitime 15 kişilik 1 grup kursiyer katılacaktır. Fatih Anadolu Teknik Lisesi tarafından verilecek eğitime katılan kursiyerlere, Gazaltı Kaynakçılığı mesleğinde teorik ve/veya pratik eğitim verilecektir.

Söz konusu proje kapsamında Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası; mesleki eğitim verilen çocuklara/gençlere istihdamlarının sağlanması konusunda kursiyerlerin eğitim masraflarının karşılanmasını sağlayacaktır.

Haber Tarihi : 13/11/2009