Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası 27. Meslek Komitesi (Gıda Maddeleri İmalatçıları Meslek Grubu)'nin yemek üreten fabrikalar ile ilgili grubu Sakarya İl Tarım Müdürü Abdullah Keskin'i makamında ziyaret etti.

SATSO Meclis Üyesi ve Komite üyesi İffet Hacıeyüpoğlu ile birlikte meslek grubu üyeleri; Suat Tunçlar, Tamer Sağlam, Olcay Erdoğdu, Kenan Güleş, Müyesser Kahveci ve SATSO Genel Sekreteri Uğur Tın'ın katıldığı ziyarette, sektörel sorunlar dile getirildi.

Komite adına açıklamalarda bulunan SATSO Meclis Üyesi İffet Hacıeyüpoğlu kayıtdışılık sorununa değinerek kayıtdışı üretimin sektörün önemli bir sorunu olduğunu ve merdiven altı olarak tabir edilen kayıtsız üretimin haksız rekabete yol açtığını ifade etti.

Gıda üretimi ve imalat yapan firmaların kalitelerinin yükseltilmesi ve sektörün gereken koşullarla birlikte gelişmesi ve geleceği açısından firma denetimlerinin sıklıkla yapılması gerektiğini vurgulayan Hacıeyüpoğlu komite üyelerinin taleplerini de dile getirdi.

SATSO Meclis Üyesi ve 27. Meslek Komitesi Üyesi İffet Hacıeyüpoğlu, "Gıda üretim izni olmadan gıda üretimi ve imalatı yapan firmaların belirlenerek gereken müeyyidelerin uygulanmasının yararlı olacağına inanıyoruz ve bu konuda desteğinizi bekliyoruz" dedi.

İl Tarım Müdürü Abdullah Keskin ise konu ile ilgili her türlü denetimleri yaparak gereken desteği vereceklerini belirtti. Keskin ayrıca, Tarım İl Müdürlüğü Kontrol Şube Müdürü ile de iletişime geçerek konu ile ilgili gereken talimatları verdi. Sektörde kalitenin sağlanması için kurum olarak gerek haksız rekabet, gerek kayıtdışı üretimin engellenmesi, gerekse denetimler konusunda üzerlerine düşeni yapacaklarını ifade etti.


Haber Tarihi : 4/1/2012
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::