SATSO Çevre Komisyonu Başkanı M.Önol Taşöz: "Doğada Yok Edilmesi Yaklaşık Üçyüz Yılı Bulan Plastik Ürünlerin Kullanımından Vazgeçmeli, Doğayı Ve Çevremizi Tehdit Etmeyen Bez Torbaların Kullanımını Yaygınlaştırmalıyız"

SATSO Çevre Komisyonu 2012 yılı Ocak ayı aylık olağan toplantısını Yönetim Kurulu Üyesi ve Komisyon Başkanı M. Önol Taşöz Başkanlığı'nda, SATSO Sosyal Tesisinde gerçekleştirdi.

Toplantının ana gündem maddesini komisyonun "Çevreye duyarlılık ve geri dönüşüm konusunda bilinçlendirme çalışmaları"  kapsamında değerlendirmeye aldığı Karasu Kız Meslek Lisesi tarafından gerçekleştirilen Çevre Dostu Bez Torba Projesi oldu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Çevre Komisyonu Başkanı Taşöz, "Çevreye duyarlılık ve geri dönüşüm konusunda bilinçlendirme çalışmaları bünyesinde öncü bir uygulama olarak başlattığımız SATSO Çevre Kalemi Projesinin yanında çevreye duyarlı ürünlerin desteklemesi anlamında Karasu Kız Meslek Lisesi 'nin bu örnek uygulamasına destek veriyoruz" dedi.

Proje ile ilgili bilgi veren Karasu Kız Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Savaş Sancaktar, Çevre Dostu Bez Torba kullanımını yaygınlaştırmak önceliğiyle, Karasu ve Sakarya genelinde bez torba kullanımı konusunda farkındalık kazandırmak ve kullanımını yaygınlaştırarak öğrencilerimizin projenin her aşamasında etkin rol almasını sağlamayı hedeflediklerini dile getirdi.

Sancaktar ayrıca kendine güvenlerini geliştirmek ve öğrencilerde temiz çevre bilincini oluşturarak yaymalarını, ev hanımlarını ve engellileri çalışır konuma getirerek, aile ekonomisine katkı sağlamayı amaçladıklarını dile getirerek "Projemizin uygulanabilirliği aşamasında okulumuzdaki mevcut atölye donanımı ile torbaların dikim aşaması gerçekleştirilebilecek" dedi.

Proje sunumu sonrası konuşan SATSO Çevre Komisyonu Başkanı M. Önol Taşöz" Dünyada her yıl 4-5 trilyon naylon torba üretiliyor, her dakika bir milyon naylon torba çöpe atılıyor. Birçok duyarlı ülke naylon poşet kullanımını yasaklarken veya vergilendirirken; geri dönüşümü kolay bez torbaların kullanımı teşvik ediliyor çevreye ve doğaya zararlı olan, doğada yok edilmesi üç yüz yılı bulan plastik ürünlerin kullanımından vazgeçmeli doğayı ve çevremizi tehdit etmeyen bez torbaların kullanımını yaygınlaştırmalıyız dedi.

Haber Tarihi : 9/2/2012
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::