İşsizlere bir fırsat olarak 2010 yılında bir beceri ve iş kazandırma seferberliğiyle başlayan Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Projesi, Sakarya'da büyük bir başarı ile devam ediyor.

Türkiye genelinde başlatılan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Türkiye İş Kurumu, Milli Eğitim Bakanlığı Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü (MEB-ETÖGM), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB-ETÜ) ve Sakarya'da SATSO'nun proje ortağı olduğu Beceri'10 projesi, ile ilgili açıklamada bulunan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ilimizin UMEM Proje'sinde elde ettiği Türkiye ikincili ile ilgili olarak şunları dile getirdi:

"Türkiye'de vasıfsız işgücü fazlalığı varken ve firmalar kaliteli eleman bulma sıkıntısı çekerken talep ettikleri becerilerin adaylarda bulunmaması, işgücü piyasasında yapısal bir işsizlik sorunu yaratmıştır. Bu amaçla, işgücü piyasasında arz-talep uyuşmazlıklarından kaynaklanan işsizliğe çözüm getirmeyi amaçlayan Uzmanlaştırılmış Meslek Edindirme Merkezleri projesi(UMEM) başlatılmıştır.

Ülke genelinde başlatılan bu beceri kazandırma ve iş edindirme seferberliği ve kalifiye eleman yetiştirme programı olarak özetlenebilecek UMEM, kapsamında işyerlerinin talepleri doğrultusunda, işsizler çeşitli desteklerle eğitiliyor.

Bu projede geçtiğimiz yıl Türkiye sıralamasında üçüncü sırada önemli bir başarıya imza attık. İlimizde UMEM Projesi başarı ile devam etmektedir.  UMEM Beceri 10 kapsamında Sakarya il bazında Ocak ayı sonu itibariyle kurslarımızdan 915 kişi mezun olmuş olup toplam 828 istihdam sağlanmıştır. İlimiz Kocaeli ilinin ardından Türkiye ikinciliğini almıştır. Bu da gösteriyor ki, beceri kazandırma ve iş edindirme seferberliği olan bu büyük projede, Sakarya, bayrağı taşıyan öncü iller arasında yer alıyor. Bu verimli proje hem firmalar hem kursiyerler açısından dolayısıyla da ilimiz ekonomisinin gelişimine büyük katkı sağlayacaktır. UMEM Projesi'nden yararlanarak meslek sahibi olmak isteyen işsizlerimizi SATSO'ya bekliyoruz."


Haber Tarihi : 10/2/2012
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::