Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası 19. Meslek Grubu (Nakliyeciler-Turizm ve Seyahat Acenteleri Meslek Grubu)'nda personel ve öğrenci taşımacılığı hizmeti veren üyeler, geçtiğimiz ay ilki düzenlenen etkili iletişim davranışları ve trafik eğitimin ikinci etabını da tamamladılar.

SATSO öncülüğünde ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Trafik Şube Müdürlüğü ve Sakarya Üniversitesi işbirliği ile işçi ve öğrenci servisi firma yöneticileri ve personellerine yönelik düzenlenen "Etkili İletişim Davranışları" ve "Trafik Kuralları" ile ilgili bu ikinci seminer, yine 350 kişinin üzerinde katılımla gerçekleşti.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Ali Coşkun Toplantı Salonu'nda yapılan ve Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul'un da iştirak ettiği eğitim seminerinde ev sahipliğini, 19. Meslek Komitesi ve Meclis Üyesi Hüsnü Elbek ile Naci Altay yaptı.

Sakarya Üniversitesi Sapanca Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Zuhal Erol, Sakarya Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Mustafa Ayancı, Şube Müdür Yardımcısı Hakan İzmir konuşmacı olarak divanda yer aldılar.

İki bölümden oluşan eğitimin ilk bölümünde Etkili İletişim Davranışları konusunda katılımcılara bilgi veren Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Zuhal Erol beden dili eğitimi ile başlayarak jest ve mimiklerle insanların fark etmeden verdikleri mesajları örneklerle anlattı.

Erol konuşmasında iletişimin önemine değinerek "iletişim sadece konuşarak olmaz, beden dili de iletişimin çok önemli bir unsurudur. Konuşurken kullanılan beden dili verilmek istenen mesajla aynı şeyleri anlatmalıdır" dedi. İletişimin temelinde verilmek istenen ve karşı tarafın algıladığının aynı olabilmesi için mesajın doğru aktarılması gerektiğini vurguladı.

Sadece beden dili değil kıyafetler ya da yaşam alanlarında kullanılan renklerin de birer mesaj verdiğini ve her bir rengin bir anlamı olduğunu dile getiren Zuhal Erol, davranışların şekillenmesindeki önemli etkenler üzerinde de durarak servis şoförlerinin çocuklarla iletişimindeki eksik yanları, olması gereken ya da kesinlikle yapılmaması gereken davranış biçimlerine de örnekler verdi.

Eğitimin ikinci bölümünde Sakarya Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Mustafa Ayancı, ise trafikte uyulması gereken kurallar hakkında katılımcılara detaylı bilgi verdi. Ayancı, araç kullanıcılarını trafik yoğunluğunun değil "ben önce geçerim" anlayışının yanılttığını ve hataya sürüklediğini ifade etti. "Trafikte karşılıklı saygı ve hürmet şart, biz diğer araç sürücülerine saygı göstermezsek saygı göremeyiz ve yapılan hataların telafisi bir adım öncesi yoktur" diyen Ayancı, geçtiğimiz yıl sadece hatalı park sebebiyle 25000 makbuz kesildiğini belirterek park alanı kullanma alışkanlığı edinilmesi gerektiğini de vurguladı.

Trafik kurallarına uymanın önemine değinen Mustafa Ayancı "Sizler her biriniz canlar taşıyorsunuz. Çocuğunuzu, yakınlarınızı, ailenizi taşır gibi trafik kurallarına uyunuz" dedi.

Toplantının sonunda 3A Görüntü Sistemleri Ltd. Şti. tarafından servis araçlarına güvenlik kamera sistemi ile ilgili bir sunum gerçekleştirildi.

Toplantı katılımcıların soru cevap bölümünün ardından sona erdi.

 

 

Haber Tarihi : 9/4/2012
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::