Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Adnan Borazancıoğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Meclis Başkan Yardımcısı Arif Pırıldar, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yıldız Bezek, Yıldıray Çakar, Yönetim Kurulu Üyeleri; Özden Doyuran, Ahmet Cevherli, Vahap Gün, Mücahit Aslan, Genel Sekreter Uğur Tın'dan oluşan SATSO heyeti, Sakarya Milletvekilleri ile Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bir araya geldi.

Sakarya Milletvekilleri; Hasan Ali Çelik, Ali İhsan Yavuz, Engin Özkoç ve Ayşenur İslam'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen müşterek toplantıda Sakarya'nın mevcut durum değerlendirmesi yapılarak karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. SATSO Heyet üyeleri, Sakarya yeni teşvik yasasından nasıl yararlanılır, ar-ge teşvik çalışmaları, SAİGEP ihracatı geliştirme çalışmaları, otomobil çalıştayı, TİGEM konularında bilgiler verdi.

Toplantıda konuşan Milletvekili Engin Özkoç milletvekilleri ile Sakarya ile ilgili projeler söz konusu olduğunda bir araya geldiklerini ve projelerin olabilirliği üzerine değerlendirmelerde bulunduklarını belirterek TİGEM örneğini verdi. Sakarya'nın konu ile ilgili duruşu ve çalışmaları üzerine kentin vekilleri olarak istişare ettiklerini ve gerekli üst mercilere bu konuyu iletirken konuyu her açıdan görüşmüş ve bir karara varmış olduklarını ve bu anlamda birlik ve beraberlik içersinde hareket etmeni faydalarını yaşamaya başlayacaklarını dile getirdi.

Özkoç konuşmasının devamında "Yıllardır, Sakarya'nın en büyük eksikliği bir araya gelememek. Ama görüyorum ki bu günlerde sevindiricidir ki Sakarya'daki insanlar "biz ne yaparsak bir araya gelebiliriz ve sonuç alabiliriz" diye tartışma durumundadır.  Bu doğrultuda umut ediyorum ki çok kısa zamanda Sakarya'nın projelerini masaya koyarız ve o projelerin üzerinde nasıl çalışma yapabiliriz onun tartışmasına gireriz" dedi.

Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik,   ise söz konusu ziyaretten duyduğu memnuniyeti bir kez daha dile getirerek iletişim kurmanın önemine değinerek ülkenin en değerli faaliyetleri ile iştigal eden sanayici ve tüccarlarla devletin iyi iletişimde olması gerektiğinin de altını çizdi.

Çelik konuşmasında işverenlerin ülke ekonomisindeki önemine değinerek "Üniversite mezunları sanayici olmazsa iş bulama, tarım olmazsa iş bulamaz, bir kişiyi bile istihdam eden tüccar da olsa sanayici de olsa ziraatçi de olsa Türkiye'nin önemli gündemidir. Sanayici ve tüccar olmak herkesin harcı değildir bu neden takdir ediyorum. Örneğin çimento fabrikası için söyleyebilirim ki; şehir içinde olmadıktan sonra çevresel etkileri azaltıldıktan sonra filtreleri ve baca gazı uygun şekilde düzenlendikten sonra yapılması uygundur. Ülkenin gelişmesi ve kalkınması için gerekli tedbirler alınarak yatırımlar yapılmalı" dedi.

Sadece insanı düşünmemeliyiz sudaki balığın bile kirlenen dünyada hakkı var. Adaletli bir şekilde uygulama yapılmalı, kanunları biz yapıyoruz ama sizler uyguluyorsunuz hassas ve canlılara zarar vermeden yatırımlar yapılmalı. Hem kalkınmayı hem de canlıların hak ve hukukunu gözetmeliyiz. İlimizin tarım sanayi kenti olarak bir ayrım yapılmasının doğru olmadığını belirterek "Bir çoğrafya üzerinde hem sanayi hem tarım yapılabilir" belirtti.

Organize olsun olmasın sanayi bölgelerinin ıslah edilmesinin önemli olduğunu dile getiren Çelik, endüstri bölgesi olarak çevre illere örnek teşkil edecek bir çalışmanın içine girilmesi gerektiğini ifade etti. Hasan Ali Çelik, ürünün kalitesi kadar üretildiği yerin de aynı şekilde kaliteli ve düzgün olmasının kent ile ilgili kanaatlerin pozitif olması yönünde önemli bir çalışma olacağına inandıklarını dile getirerek rekabetteönde olduğumuz alanların ön plana çıkarılması gerektiğini belirtti.

Çelik "İyiliklere inanmak kötülükleri azaltır" diyerek ilimizin pozitif yönde isminin duyulmasına yönelik çalışmalar yapılmasının kentsel imajı yükselteceğini belirterek bölgesel anlamda gelişmeye yönelik, şehrin ufkunu açan sadece yarın değil çok ileri zamanlara bakarak projeler üretmek gerektiğinin altını çizdi.

Kösemusul, iletişimi sürekli kılmak adına gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgi vererek ortak bir vizyon oluşturmaya gayret göstererek bu vizyon çerçevesinde çalıştıklarını dile getirdi. 

Toplantının sonunda SATSO Meclis Başkanı Adnan Borazancıoğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul milletvekillerine  hediye takdiminde bulundular.

Toplantının ardından TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı ve Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün'ü ziyaret eden  SATSOheyeti,  ilin yetkilileri ile zaman zaman bir araya gelerek şehrin sorunlarına yönelik istişarelerde bulunmayı hedeflediklerini ve projeleri konusunda görüş alışverişinde bulunacaklarını ifade etti.

Ziyarette konuşan Milletvekili Ayhan Sefer Üstün ve Ali İhsan Yavuz TBMM bünyesinde gerçekleştirdikleri hem ülkeyi, Sakarya'yı ve tüccar ve sanayiciyi yakından ilgilendiren gelişmeler hakkında bilgi verdiler.Hem İcra iflas yasası, hem ceza hukuku idare hukuku hem de özel kanunla ilgili 3. Yargı paketinin alt komisyonda görüşüldüğünün bilgisini verdiler.

 

 

 

Haber Tarihi : 30/4/2012
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::