Sayın Üyemiz;

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kanunu’nun 10. Madddesine göre; üyelerimizin bilgilerinin güncel olması zorunludur. Veri Formuyla Odamızdaki kayıtlı bilgileriniz tarafınıza iletilmiştir.

Bu bilgilerin doğruluğunu teyit ve değişiklik olması halinde ise güncel durumu ile ilgili çalışma yapılması gerekmektedir.

Odamıza ileteceğiniz tescile tabi olmayan bilgiler Oda Sicili Müdürlüğümüz tarafından üye kayıtlarınıza işlenecektir. Bu nedenle güncel ve doğru bilgilerin doldurulması çok önemlidir.

TESCİLE TABİ OLMAYAN DEĞİŞİKLİKLER;

Güncellenmek istenen bilgilerden Telefon, GSM, E-posta, web, vergi no, KEP, ulaşılabilecek sorumlu bilgileri tescil zorunluluğu bulunmayan bilgilerdir.

TESCİLE TABİİ OLAN DEĞİŞİKLİKLER;

Unvan değişikliği için;

www.satso.org.tr web sayfamızın Tescil menüsünden şirket tipine göre detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Adres bilgisinin değişmesi için;

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nda kayıtlı bulunan adresiniz ile mevcut adresiniz taşınma nedeniyle farklılık taşıyorsa;

Limited Şirket olmanız durumunda; alınacak adres değişikliğine ilişkin Genel Kurul Kararı ile

Anonim ve Kooperatif olması durumunda; Yönetim Kurulu Kararı,

Gerçek kişi olması durumunda; Vergi Dairesi Faaliyet belgesine ;

ek olarak http://satso.org.tr/hizmetler/4611/uye-veri-guncelleme-calismasi.aspx adresinde yer alan dilekçeyi doldurarak MERSİS üzerindeki giriş işlemlerinden sonra Ticaret Sicili Müdürülüğümüze başvurmanız önemle rica olunur.

Detaylı bilgi için ;

ANONİM ŞİRKETLER için http://satso.org.tr/hizmetler/12428/anonim-sirketler.aspx

LİMİTED ŞİRKETLER için http://satso.org.tr/hizmetler/12429/limited-sirketler.aspx

KOOPERATİFLER için http://satso.org.tr/hizmetler/12432/kooperatifler.aspx

ziyaret ediniz.

Nace kodu değişikliği;

Nace kodunun güncel ya da doğru olmaması durumunda; Gelir İdaresi Başkanlığı’na başvurarak alacağınız nace kodlu faaliyet belgesi veya Mükellifiyet durum belgesi ile birlikte Odamıza bir dilekçe ile başvurarak NACE kodunuzun değiştirilmesi gerekmektedir.

UAVT Teyidi için;

UAVT (Ulusal Adres Veri Tabanı)ndan  adresinizi mutlaka  teyit ediniz. https://adres.nvi.gov.tr    veya  https://mersis.gtb.gov.tr/ adreslerinden kontrol yapabilirsiniz.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nda yukarıdaki şekliyle kayıtlı bulunan adresinizi UAVT (Ulusal adres veri tabanı) adresiniz ile doğruluğunu teyit ediniz. UAVT adresi ile mevcut adresinizin uyumlu olmadığı durumlarda bağlı bulunduğunuz belediyelerin ilgili birimlerinden ADRES TESPİT YAZISI alarak http://satso.org.tr/hizmetler/4611/uye-veri-guncelleme-calismasi.aspx adresinde yer alan dilekçe örneği ile TİCARET SİCİLİ MÜDÜRLÜĞÜNE başvurmanız önemle rica olunur. Adres tespit yazısı ile müracatlardan herhangi bir ücret alınmamaktadır.

Yetkililerin değişmesi için.

Size sunulan güncelleme formunda yer alan Yetkili bilgilerinde herhangi bir değişim söz konusu ise (Odamızca ilk üç yetkili bilgisi talep edilmiştir)

ANONİM ŞİRKETLER için http://satso.org.tr/hizmetler/12428/anonim-sirketler.aspx

LİMİTED ŞİRKETLER için http://satso.org.tr/hizmetler/12429/limited-sirketler.aspx

KOOPERATİFLER için http://satso.org.tr/hizmetler/12432/kooperatifler.aspx

Yukarıdaki bağlantılardaki evrakları incelemeniz önemle rica olunur.

Dokümanın güncel haline http://satso.org.tr/hizmetler/4611/uye-veri-guncelleme-calismasi.aspx adresinden ulaşabilirsiniz.




Oda Sicili Talep Dilekçesi
Ticaret Sicili Müdürlüğü Talep Dilekçesi
Üye Veri Güncelleme Formu (Doldurulmamış)
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Aydınlatma Metni