Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Elektrik-Elektronik ve Elektromekanik Grubu temsilcisi 10. Meslek Komitesi öncülüğünde sektörde faaliyet gösteren üye firmalara yönelik istişare toplantısı gerçekleştirildi.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ’un da katıldığı ve 10. Meslek Komitesinden Meclis Başkan Yardımcısı Onur Kansu, Meslek Komitesi Başkanı Kadir Beyenal ile Komite Üyelerinin etkinlik sahipliğini üstlendiği toplantıya sektör temsilcisi üye firmaların temsilcileri iştirak ettiler.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren 10. Meslek Komitesi Başkanı Kadir Beyenal; “ikincisini düzlediğimiz istişare toplantımıza hepiniz hoş geldiniz. Dün Ticaret Ve Sanayi Odamızda önemli bir çalıştay gerçekleştirdik. Başta üye ilişkilerimiz olmak üzere, istihdam dan dış ticarete, kamu ilişkilerinden mevzuata kadar birçok konuyu masaya yatırıp üyelerimizin taleplerini dinleyerek ev ödevlerimizi oluşturduk. Çalıştayda RES ve GES gibi yenilenebilir enerji kaynaklarının şehrimiz adına belirli bir plan dahilinde arttırılması ve geliştirilmesi, elektrikli araçların yaygınlaşmasıyla daha çok ihtiyaç olacak şarj istasyonlarının her mahallede/her sokakta yapılması ve sektörümüzde eksikliğini çok hissettiğimiz nitelikli istihdam noktasında çalışmalarda bulunulması gibi konulara yoğunlaştık. Gelecek nesillere daha yaşanabilir şehirler bıkarak bilmek için bugünden yarınlarımızı planlamamız ve planlarımız doğrultusunda çalışmalarımızı icraatlar dönüştürmemiz gerekmektedir. Bugün burada aramızda olarak toplantımıza katkı veren herkese teşekkür ediyor, çıkacak sonuçların sektörümüz adına hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Beyenal’ın açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ; istişare toplantılarının sektörlerdeki akıl birliği için önemi vurgu yaparak şunları dile getirdi: “10. Meslek Komitemiz gibi komitelerimizin neredeyse tamamı çalıştaylarını gerçekleştirdi. Bu çalıştaylar dönemimiz içinde Odamızın neler yapacağı konusunda bize ışık tutacaktır.  Çalışmalarımızı üyelerimizden gelen talepler ve fikirlere göre şekillendirmeye gayret ediyoruz. Üyelerimizin önerileri bizler için çok değerli. Üyelerimizden sorunlarını ve beklentilerini komitelerimiz aracılığıyla bizlere iletmelerini istiyoruz. Üyelerimizin hem sorunlarını çözmek hem de sosyoekonomik anlamda gelişimlerini sağlamak için projeler, etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Önceliğimiz üyelerimizin refahını geliştirerek şehrimizin üretim, ticaret, ekonomi gibi her alanda gelişmesidir. Katılımlarınız için teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Toplantının devamında sektör temsilcileri, sektörel konular ile ilgili görüş ve önerilerini, yaşadıkları problemleri dile getirerek meslek komitesi üyelerine çalışmalarında başarılar dilediler.

Haber Tarihi : 14/7/2023
Haber Medya
Paylaş