Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Isıtma Soğutma ve Mekanik Tesisat sektörü temsilcisi 7. Meslek Komitesi sektörel istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Komite Başkanı Salih Kılınçarslan, Başkan Yardımcısı Erdem Yaşar, Meclis Üyeleri Adem Bilgen, Emrah Tetik ve Komite Üyesi İsmail Barış Dalkan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Meclis Başkanı Erdem Ercan, Yönetim Kurulu Üyesi Ekrem Seçgin,  Ticaret İl Müdürü Emre Atmaca, SGK İl Müdürü Erhan Çavuş, Sakarya Sıhhi Tesisatçılar ve Kaloriferciler ve Doğalgazcılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Emre Muti, SATSO Ticareti Araştırma ve Geliştirme Komisyonu Fahri Özdemir, Hesapları İnceleme Komisyonu Başkanı Tuncay Cebeci, AGDAŞ Müşteri Hizmetleri ve İnsan Kaynakları Müdürü Emre Uğur ile çok sayıda sektör temsilcisi üye iştirak etti.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Komite Başkanı Salih Kılınçarslan yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi vererek şunları dile getird;, “7. Meslek Komitesi olarak yaklaşık 1 yıl önceki seçimlerden bu yana sektörümüz adına ciddi çalışmalar gerçekleştirdik. Ekip çalışması ve akıl birliğini önde tutarak sektörümüz için birlikte hareket ettik. Sorunlarımızı çözmek için çabalarken yeni fikirlerimizin de hayata geçmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Komitemizde sektör temsilcisi üyelerimizin de yer aldığı komisyonlar kurduk ve ayrı konularda akıl birliği içinde çalışıyoruz. Bugün buradaki istişare toplantımıza katılımın yoğun olması bizleri çok memnun etti. Umuyoruz ki sektörümüzün şehrimizdeki birliği toplantı ile daha da güçlenecektir. Katılımları ile katkı veren herkese teşekkür ediyoruz.”

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, “Sakarya’nın itici gücü üretimdir. Her anlamda üreten bir şehiriz. Bu üretimi artırmak bizim ana hedefimizdir. Bu yatırımlar da sizlerin sektörüne ciddi bir ivme kazandıracaktır. Üretimin artması şehrimizdeki her sektöre, şehrimizin her ferdine olumlu yansıyan bir durumdur. Bu istişare toplantısında da yoğun bir sektörel birliğin sağlandığını görüyoruz. Şehrimizin üretimi, ticareti, ihracatı ve istihdamının yüzde 90’dan fazlasını yöneten SATSO üyeleri bu şehrin gelişimi için kilit öneme sahiplerdir.  Umuyoruz ki toplantının sonuçları sektörünüze hayırlı olur. Bizler SATSO Yönetimi olarak 7. Komitemiz gibi tüm komitelerin sektörel çalışmalarına destek vermek için buradayız, sorumluluk almaya devam edeceğiz.” dedi.

SATSO Meclis Başkanı Erdem Ercan, “Odamız bünyesinde faaliyet gösteren 34 komitemiz, bünyesinde binlerce sektör mensubunu temsil ederek çalışmalarını yürütüyor. 7. Meslek komitemiz çalışmalarıyla hep gündemde ve sahada olan komitelerimizden biri. Sektörel faaliyetlerini ciddiyetle yürüten, aldıkları sorumluluğun bilinci ile çalışan bir komite olduklarını yaptıkları toplantı ve aldıkları kararlardan da izleyebiliyoruz. 7. Komitemiz bir yıl boyunca 22 toplantı yaparak 80 karar almıştır. Kendilerini gayretli çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. 7. Meslek komitemizin ciddi çalışmaları olduğunu biliyoruz. Çalışmaları arasında öncelik teşkil eden nitelikli istihdam ihtiyacının karşılanmasına yönelik çözüm önerilerini, yetkisiz sahte servislere karşı dikkatli olunması konusunda kamuoyu çalışmalarını ve sektörel hizmet alımlarında yerel firmaların tercih edilmesi ile ilgili faaliyetlerini yakından takip ediyoruz. Bu istişare toplantısının da verimli olacağına inanıyor, Odamıza ve şehrimize katkılarınız için teşekkür ediyorum.” dedi.

Açılış konuşmalarının devamında Sakarya Ticaret İl Müdürü Emre Atmaca, SGK İl Müdürü Erhan Çavuş, AGDAŞ Müşteri Hizmetleri ve İnsan Kaynakları Müdürü Emre Uğur tarafından konuşma gerçekleştirilerek çalışmalar hakkında bilgiler verildi. MESEM Koordinatörü Ali Pişkin tarafından da Mesleki Eğitim Merkezleri, çıraklık programı ve usta öğretici belgeleri hakkında bilgiler paylaşıldı.

Toplantının sonunda ise Mesleki Eğitim Merkezleri (MESEM) Koordinatörlerine nitelikli istihdam oluşturma adına gerçekleştirdikleri çalışmalara ithafen plaket takdiminde bulunuldu.


Haber Tarihi : 8/10/2023
Haber Medya
Paylaş