Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası 7. Meslek Komitesi (Isıtma, Soğutma ve Mekanik Tesisatçılar) ISK-SODEX 2023 İstanbul Uluslararası HVAC&R, Yalıtım, Pompa, Vana, Tesisat, Su Arıtma, Yangın, Havuz ve Güneş Enerjisi Sistemleri Fuarı’na katıldı.

Komite Başkanı Salih Kılınçarslan ile Komite Üyelerinin öncülüğünde gerçekleşen programa sektör temsilcileri, Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Şenpiliç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ilgili bölümlerindeki öğretmen ve öğrenciler de katıldı.

SATSO Heyeti, sektörün en kapsamlı fuarı olan ISK-SODEX 2023’te birçok yeni teknolojiyi ve ürünü inceleme fırsatı bulurken ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi. Lise öğrencilerinin de sektörün kapsamı, büyüklüğü, ürün çeşitliliği hakkında bilgi sahibi olması amaçlandı.

Fuar hakkında değerlendirmede bulunan 7. Meslek Komitesi Başkanı Salih Kılınçarslan; “Sektörümüzün en kapsamlı fuarına katılım sağladık. Sektörümüz bünyesinde küçük bir bağlantı parçasından tonlarca ağırlıktaki makinelere, pompalara kadar ürün gamına sahip önemli ve büyük bir sektör. Biz de 7. Meslek Komitesi olarak Odamızın destekleriyle 2 otobüs tahsis ederek Fatih ile Şenpiliç Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerimizin öğretmen ve öğrencilerinin katılımıyla fuara iştirak ettik. Bu organizasyonda bizlere yardımcı olan başta Ziya Özbek ve Erhan Ayartürk hocalarım olmak üzere diğer öğretmenlerimize de teşekkür etmek istiyorum. Önemli bir fuardı ve bizler için birçok faydası oldu. Birçok ürünü yerinde görme imkanı ve üyelerimiz adına önemli kazanımlar elde ettik. Öğrencilerimizin seçtikleri meslek dalının iş potansiyelini anlaması ve sektöre olan ilgilerini artırdık. Öğrencilerimizin ve gençlerimizin sektöre olan ilgilierini artırmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” Dedi.

7. Meslek Komitesi Meclis Üyesi Adem Bilgen; “Komite olarak aldığımız karar ve yaptığımız çalışmalar ile gelecekte sektörümüze fayda sağlamak için eğitim gören genç kardeşlerimizin de katılımının sağlandığı çok güzel bir etkinlik gerçekleştirildi. Hem bu sektörü daha iyi anlatmak, potansiyelini göstermek ve meslek sevgisi kazandırmak; hem de üyelerimizin yeni iş görüşmeleri yapması, yeni teknolojilerden haberdar olup faaliyet alanlarını genişletmesini amaçladık. Sektörümüze her anlamda birçok olumlu dönüşü olan bir etkinlikti. 7. Meslek Komitesi olarak üyelerimiz ve sektörümüz adına bu tür fuarlarda çok daha fazla yer alacağız.” dedi.

Haber Tarihi : 9/11/2023
Haber Medya
Paylaş