Adapazarı Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü'nden Odamıza iletilen yazıda;

05.07.2013 tarih ve 28698 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Hijyen Eğitimi Yönetmeliği'nin 5. Maddesinin; "Bu Yönetmeliğin kapsadığı işyerlerinde, Genel Müdürlük tarafından verilen belgeye sahip olmayan kişiler çalıştırılamaz işyeri sahipleri ve işletenleri, çalışanlarının hijyen eğitimi almasından ve belgeli olarak çalıştırılmasından birinci derecede sorumludur. Bizzat çalışmaları durumunda işyeri sahipleri ve işletenleri de bu eğitimi almaya mecburdur." hükmü ile, Hijyen Eğitimi Yönetmeliği'nin 2. Maddesinde yazılı bulunan;

(1) Bu Yönetmelik aşağıda belirtilen iş kollarını kapsar:

A)Gıda üretim ve perakende işyerleri.
B)insani tüketim amaçlı sular ile doğal mineralli suların üretimini yapan işyerleri.
C)Kaplıca, hamam, sauna, berber, kuaför, dövme ve pearcing yapılan yerler, masaj ve güzellik salonları ve benzeri yerler.
Ç)Otel, motel, pansiyon ve misafirhane gibi yerler.
D)Komisyon tarafından hijyen eğitimi verilmesi uygun görülen diğer iş kolları.

(2) Bu Yönetmelik, 11/6/2010 tarihli ve 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamındaki iş yerlerinde çalışan kişiler için mecburi olan gıda hijyeni eğitim konularını kapsamaz. " Hükmü doğrultusunda işyeri Açma ve Çalışma Ruhsat' düzenlenmesi aşamasında ve yapılan denetimlerde işyeri sahibi ve çalışanlarının hijyen belgelerinin kontrollerinin yapılması, ruhsat müracaatlarının da buna göre sonuçlandırılması gerekmektedir.

Hususlarına yer verilmiştir. Resmi yazıya ulaşmak için tıklayınız.

Haber Tarihi : 27/11/2023
Paylaş