Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesindeki ve çoğunluğunu Kitap, Kırtasiye, Basım, Reklam, Medya ve Yayın Kuruluşları’nın oluşturduğu 12. Meslek Komitesi sektörel istişare toplantısında üyeleri ile bir araya geldi.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ve Meclis Başkanı Erdem Ercan’ın da iştirak ettiği; ev sahipliğini 12. Meslek Komitesi Başkanı Ender Gürsoy, Başkan Yardımcısı Hakan Coşar, Meclis Üyeleri Zafer Bekdemir, Murat Güler ve Oğuzhan Durak ile Komite Üyesi Güven Hasbaş’ın yaptığı toplantıya komiteye mensup üye firma temsilcileri katıldı.

Sektör temsilcilerinin yoğun katılım gerçekleştirdiği toplantının açılış konuşmasını Komite Başkanı Ender Gürsoy yaptı. Gürsoy şunları dile getirdi: “Kitap, kırtasiye, basım, reklam, medya ve yayın kuruluşları temsil ettiğimiz 12. Meslek Komitesi olarak üyelerimizle bir arada olmaktan mutluluk ve memnuniyet duyuyoruz. Üyelerimizin beklenti, talep, sorun ve önerilerini birinci ağızdan duymak, onlarla fikir alışverişi yapmak için böyle bir toplantı düzenledik. Katılan tüm üyelerimize teşekkür ediyoruz.” dedi.

Komite Başkanının ardından kürsüye gelen SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ise; “Önümüzde bir yerel seçim var. Bütün adaylar ile görüşmeyi sürdürüyoruz. Ziyaretimize geldiklerinde seçim çalışması için yaptırdıkları afiş, bayrak vb. ürünleri SATSO üyelerinden yaptırmalarını tavsiye ediyoruz. Komitemizin de böyle bir talebi olmuştu biz de söz uçar yazı kalır deyip tüm siyasi partilere bu konuda yazılı bir temas da gerçekleştirdik. Bizler her alanda her komitemizin haklarını savunmak ve fayda sağlamak adına girişimlerimizi sürdürüyoruz. Her an üyelerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. 2024 zor geçecek gibi duruyor. Ekonomide uyguladığımız reel politikalarla enflasyon faiz artırımı ile düşürülmeye çalışılıyor. Çıkışımız ve muasır medeniyet seviyesinde bir ülke olmamız üretimden geçiyor. SATSO olarak bütün çalışmalarımız şehrin daha çok üretmesi içindir. Üretim ekonominin lokomotifidir. Bugün burada güzel bir dayanışma ve sektörel birlik görüyorum. Katılan herkesi kutluyorum. Birliğimiz daim olsun.” dedi.

SATSO Meclis Başkanı Erdem Ercan; “Şehrimizin üretimi, ticareti, ihracatı ve istihdamının yüzde 90’dan fazlasını yöneten SATSO üyeleri bu şehrin gelişimi için kilit öneme sahiplerdir. Şunu özellikle belirtmek isterim ki; sektörünüzün sorunu aynı zamanda SATSO’nun sorunudur. Çalıştaylar gibi bu istişare toplantıları da sektörlerinizin daha ileri seviyelere gelmesi, fikir alışverişinde bulunabilmeniz, birlik ve beraberlik içerisinde sorunlara çözüm üretmeniz anlamında büyük önem taşıyor. Doğru aksiyonlar alabilmemiz komitelerimizin gayretine bağlıdır. Bizim hareket noktamız üyelerimizdir. Bu doğrultuda ticaret erbabının en önemli temsilcileri siz değerli üyelerimizin komitenizle iletişimi ve sorunlara hakimiyeti çözüm odaklı hizmet anlayışı için önemlidir. Biz her ay meclis toplantılarımızda şehrimizin ve üyelerimizin konularını gündeme getiriyor, gündemdeki sorunlarla ilgili görüşlerimizi ve çözüm önerilerini beyan ediyoruz. Komitenizle ne kadar iletişimde olursanız, konularınız da doğal olarak meclisimizde o ölçüde gündeme taşınır. İstişare toplantımızın verimli olacağına inanıyor, odamıza ve şehrimize katkılarınız için teşekkür ediyorum.” dedi.

Toplantının devamında SATSO Genel Sekreteri Şevket Kırıcı tarafından Oda çalışmaları ve projeleri hakkında sunum gerçekleştirildi.

Sektör temsilcileri söz konusu toplantının meslek erbaplarını bir araya getirerek fikir alışverişi imkanı bulduklarını dile getirerek memnuniyetlerini ilettiler.

Haber Tarihi : 7/2/2024
Haber Medya
Paylaş