Sakarya Ticaret Ve Sanayi Odası'nda genelde sağlık hizmetleri ile iştigal eden 15. Meslek Komitesi üyeleri , Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri  Doç.Dr. Hasan Salih Sağlam’ı makamında ziyaret etti.
SATSO Yönetim Kurulu Üyesi Emrullah Terzioğlu nezaretinde gerçekleştirilen ziyarete ayrıca 15. Meslek Komitesi'nden Meclis Üyesi Ercan Başnuh, Komite Başkanı Osman Şakar, Komite Başkan yardımcısı Nihat Nama iştirak etti.
Ziyarette konuşan SATSO Yönetim Kurulu Üyesi Emrullah Terzioğlu, uzun yıllardır   hem hekim hem de hastane yönetimlerinde  görev yapan Sn Sağlam’ın   Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri olarak Sakarya’ya katkılarının önemli olacağını ifade ederek, “SATSO olarak da  sağlık gibi önemli bir konuda  oluşturulacak projelerde  kurumsal yetkilerimiz çerçevesinde, üstümüze  düşen görevleri yapmaya hazırız" dedi.
Medikal firmalarının mevcut durumu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan SATSO 15. Meslek Komitesi üyeleri de özellikle Kamu Hastaneleri alımlarının merkezi sistemle yapılıyor olmasından dolayı Sakarya’ da faaliyet gösteren firmaların üretici ve ithalatçı firmalarla rekabet etmekte zorlandıklarını, ifade ettiler.
Söz konusu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Sakarya İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Hasan Salih Sağlam, yerel medikal firmaların genel kamu hastane alımlarındaki mağduriyetlerini anlayabildiklerini, yeni düzenlemelerle yerel medikal firmaların sektördeki varlığının mümkün olabileceğini söyledi.
Hastanelerin ödeme performanslarının geçmiş dönem göre çok daha iyi olduğunu ifade eden Sağlam, bu konuda daha iyi olmak için gayret içinde olduklarını ifade etti 

Haber Tarihi : 30/9/2014
Paylaş