Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası 8nci ve 26ncı meslek komitelerinin ortak çalışması ile Mobilya sektörünün gelişimi için gerçekleştirdiği eğitim faaliyetleri devam ediyor.
Odamız 8'inci ve 26'ncı Meslek Grubu Üyelerine yönelik olarak, Üniversite-İş Dünyası İşbirliği faaliyetleri çerçevesinde Sakarya Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü ile ortak olarak eğitimler sürdürülüyor.
Bu kapsamda Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ercan Öztemel tarafından “Mobilya Sektöründe Stratejik Yönetim ve Yaklaşımlar” konulu eğitim semineri, SATSO Ali Coşkun Konferans Salonunda gerçekleştirildi.
Eğitim seminerine rağbet oldukça fazlaydı. Sayın Öztemel konuşması sırasında şunlara vurgu yaptı. Öncelikli olarak 3F modelinin önemine dikkat çekti ve modeli şöyle açıkladı. Günümüzde başarılı olabilmek için bir kurum ne yaparsa Faydalı olması gerekir, yani kurumdaki herkes yaptığının faydasını göstermelidir. 2. olarak başkalarının yapamadığını sen Farklı yapacaksın. 3. ise bunların müşteriler ve başkaları tarafından Farkında olmasını sağlayacaksın. Olaya bu gözle bakmak gerek ‘' dedi.
Öztemel Hoca konuşmasında Sağlıklı Organizasyonlar ile Sağlıksız Organizasyonların özelliklerinden bahsetti. Sağlıksız Organizasyonların Sağlıklı bir yapıya kavuşabilmeleri için kendilerini sağlıksız yapan unsurları ve problemleri belirlemelerini, bu problemlere Üniversiteden alacakları danışmanlık destekleriyle çözüm aramalarının çok önemli olduğunu belirtti.
Firmaların kurumsal olarak izleme ve değerlendirme sistemleri oluşturmalarını, böylece kurumun içerisinde bulunduğu durumu gözlemleyecek performans yönetim sisteminin sürekliliğini sağlamalarını özellikle önerdi. Bu çerçevede yapılacak Stratejik Planların organizasyonların geleceği için Stratejik bir yol haritası olacağı çok aşikardır. Kurumsal hedeflerle bireysel hedeflerin aynı yönde birleştirilmesi Stratejik Yol Haritasının başarısı için çok önemli bir unsurdur.
Sürdürülebilir bir süreklilik için "Sürekli İyileştirme ile Yenilikçi yaklaşımların" sorunların çözümüne katkısı tartışılmaz bir gerçektir.
Bu süreçte yapılan hatalardan dersler çıkarmak iyileştirmelerin etkinliği açısından kritik bir öneme haizdir. Bu kapsamda toplanacak veriler kurumlara geleceği görmek açısından önemli deliller ve göstergeler sunacaktır.
Haber Tarihi : 11/1/2011