Sakarya Üniversitesi işbirliği ve TÜBİTAK - TEYDEB desteğiyle Teknokent Rosem Binası'nda “Sakarya Teknokent Ar-Ge Proje Pazarı 2011” etkinliği düzenlendi. Etkinliğe; Akademisyenler, Sanayiciler, Girişimciler ve Öğrencilerden oluşan katılımcılar “Makine Tasarım ve İmalat Teknolojileri” temasında konulardaki ar- ge çalışmalarını değerlendirdiler.
Teknokent Konferans Salonu'nda yapılan törene SAÜ Rektörü Muzaffer Elmas, SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul, işadamları da katıldı. Konuklarını ağırlayan Teknokent Müdürü Tunahan Kırktepeli açılış konuşmasında şunları söyledi; Sakarya Teknokent olarak Sakarya Üniversitesi işbirliği ve Tübitak'ın maddi desteğiyle düzenlediğimiz Proje Pazarı etkinliğimize hoş geldiniz.
Proje Pazarı 2011 etkinliğini düzenlerken amacımız önce ilimiz Sakarya' daki daha sonra bağlı olduğumuz doğu Marmara Kalkınma Ajansı üyesi tüm illerde yürütülen Ar-Ge projelerinin duyurulması ve tanıtılması, benim bir projem var ancak gerçekleştirecek maddi ya da teknik imkanlarım yok diyenlerin sesini duyurabileceği bir platform olması ve yine bölgemizde araştırma geliştirme faaliyetlerinde bulunmayan ve onun gereksinimini bile hissetmeyen kişi kurum ve kuruluşlarımızı bu konuda bilinçlendirip, tabiri caizse özendirmek ve Ar-Ge yapmalarını teşvik etmektir. Bu konuda ilerleyen zamanlarda Sakarya Üniversitesi ve Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası başta olmak üzere konu ile ilgili diğer tüm kuruluşlarla ortak projeler geliştirip şehrimiz ve bölgemizde ar-ge bilinci oluşturma niyetindeyiz.
Şehrimizin ilk ve tek Teknokent' i olan Sakarya Teknokent birinci yılında bünyesindeki 16 firma ve 65 personel ile toplam yaklaşık 1.3 milyon TL lik ciro yaparak güzel bir başarıya imza atmıştır. Nasıl başlarsa öyle gider düşüncesiyle ilk firmamız ilk yılımız ilk projemiz demeden her durumda prensipli bir duruş sergilemeye çalışmaktayız. İnşaatı bir hafta içerisinde başlayacak olan ve içerisinde kuluçka merkezi, prototip üretim atelyeleri, konferans ve toplantı salonları, sergi salonu ve sığınak bulunan yeni Teknokent kompleksinin tamamlanmasıyla Sakarya Teknokent ilimizin ve bölgemizin parlayan yıldızı olacaktır.
Şahsen her zaman bireysel başarının yerine herkesin kendi yeteneklerini sergileyerek katılım gösterdiği takım oyununun başarısına inanmışımdır. Bu bağlamda etkinliğin organizasyon aşamasında çok değerli gayretlerini bizden esirgemeyen sakarya üniversitesi yönetimi, sakarya ticaret ve sanayi odası yönetimi ve değerli personeli ile diğer herkese teşekkürü bir borç bilirim. Beni bu süreçte yalnız bırakmayan öğrenci kardeşlerime ve “hocam sen mahcup olursan ben de mahcup olurum ” diyerek sabaha kadar burada çalışan hayrettin abime ayrıca ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Sizler olmasaydınız bu etkinlik başarılı olamazdı.
Arzu ederdim ki sizleri sıcak ve güneşli bir havada misafir edelim ancak eminimki sizlerin sıcaklığı ortamı yeterince ısıtacaktır.
SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul ise şunları söyledi;
‘'22 Temmuz 2010 tarihinde ilkini SATSO' DA gerçekleştirdiğimiz bu etkinliğin ikincisinde sizlerle buluşmak çok güzel.
Hepinizi saygıyla selamlıyorum.
Bu etkinliğin ortağı olduğumuz Sakarya Teknokent'de düzenlenmesi bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir.
Yeni bir ürün geliştirmek, var olan bir ürüne yeni işlevler kazandırmak üretim yapan herkesi heyecanlandırır. İşlerini geliştirmek, yeni ürünleri insanlığın kullanımına sunmak için gece gündüz çalışan üreticileri ve ekiplerini can-ı gönülden kutluyorum. Bugün burada Ar-Ge projelerini geliştirenler, uygulayanlar, üreticiler, destekleyenler bir aradalar. Burada oluşan sinerjinin şehrimize, ülkemize katkı sağlayacağına inanıyorum. SATSO olarak Ar-Ge projeleri geliştiren ve işini geliştirmek isteyen üyelerimize destek amacıyla; odamız bünyesinde
Ar-Ge Proje Destek Birimi oluşturduk ve 1,5 yılda yaklaşık 4 Milyon Dolarlık desteği şehrimize kazandırdık. Bu destekler ile gerçekleşen her üretimin insanımızın refah seviyesini yükselteceğine ve bizleri hedeflerimize bir adım daha yaklaştıracağına eminim.''
Son olarak söz alan SAÜ Rektörü Muzaffer Elmas, TEKNOKENT'lerin önemine değinerek, yakında bina tamamlandığında çok daha etkin olarak faaliyetler yapılacağını Üniversite Sanayi işbirliğinin ivme kazanacağını söyledi ve organizasyon için Teknokent Müdürü Tunahan Kırktepeli'ye teşekkür etti.
Davetli konuşmacı Eskişehir Teknokent Müdürlüğü'nden Emekli Hava Tüm general Fazıl Aydınmakina, oldukça ilgi gören bir sunum yaptı ve Eskişehir'de TEKNOKENT'in gelişim safhalarını dünya ile entegre ederek anlattı. Bugün gelinen noktada Eskişehir olarak sanayiye yaptıkları katkıyı da rakamsal olarak döken Aydınmakina, bir arada ilerleyebilmenin önemine değindi.Daha sonra Ar-Ge Projesi olan şirket ve kişiler sunum yaptılar. Sektöre destek sağlayan alt gruplar ,farklı sektörlere yönelik makine tasarımı ve bilgisayar destekli imalat teknolojileri makine, metal ve bunların kombinasyonunu ihtiva eden uygulamalar pazarda yerini aldı..
Etkinlik kapsamında; proje fikirlerinin karşılıklı paylaşılması, her iki kesimden sunumların yapılması, arzu edilmesi durumunda Ar-Ge faaliyetlerin stantlarda sergilenmesi yanında kamu kurumlarının destek programlarının tanıtılmasına yönelik çalışmalar yapılıyor
Haber Tarihi : 12/5/2011