Sanayi-Üniversite işbirliği ve iş dünyasının akademik destekle devamlılığının daha sağlıklı işletmelerin var olacağına inanan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu, Sakarya üniversitesi bünyesindeki akademisyenlerle belirli aralıklarla toplantılar tertip ediyor.
Geçtiğimiz günlerde Sakarya Ticaret gerçekleşen istişare toplantısına Sakarya Üniversitesi Rektörü Muzaffer Elmas, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Adnan Borazancıoğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü ve Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Harun Taşkın, İşletme Bölümü Dekanı Gültekin Yıldız, Dekan Yardımcısı Erhan Birgili, İşletme akademisyeni Prof.Dr. Remzi Altınışık, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları; Yıldıray Çakar ve Yıldız Bezek, Yönetim Kurulu Üyesi Özden Doyuran ve Bülent Yazar katıldı.
Söz konusu toplantıda Sakarya'daki aile şirketlerinin yapısı ve şirketlerde kurumsallaşmanın gerekliliği, Sakarya'ya özgü büyümenin nasıl olması gerektiği ve disiplinler arası ortaklığın önemi konularına değinildi.
Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, şirketlerde devamlılığın sağlanabilmesi için kurumsallaşmanın çok önemli olduğunu dile getirerek “Rakiplerden bir adım öne gidemezseniz kaybedersiniz, ilimizde çok sayıda aile şirketi mevcut ancak aile şirketleri ikinci ve üçüncü nesilden sonra aynı başarıyı ve karlılığı devam ettiremiyor ya da yok oluyor. Bunun önüne geçebilmek için üniversitemiz ile birlikte ortak bir çalışma yapılmalı ve aile şirketleri, kurumsallaşma ve yönetim anlayışında yenilenme doğrultusunda bilinçlendirilmeli. Hep üretimde Ar-Ge diyoruz ama yönetim de Ar-Ge de çok önemli.” dedi.
Sakarya Üniversitesi Rektörü Muzaffer Elmas ise konuşmasında, değişime direnç gösteren firmalarda zihniyet değişikliliğinin gerekliliğine vurgu yaparak özellikle kümelenme ve disiplinler arası ortaklık kültürünün artık yaygınlaşması ve aile şirketlerinin kurumsal bir kimlik kazanması gerektiğini ifade etti. Elmas ayrıca aynı zihniyet değişiminin üniversitenin akademik yapısında da gerekli olduğunu dile getirerek “Genel olarak ilimizde süregelen mentalitede değişiklik şart. Bir yerde istek varsa orda her şey yapılır değişim yönetimini tüm şirketlerimizde ve yönetim birimlerimizde uygulamalıyız” dedi.
Söz konusu istişare toplantısında aile şirketlerinin devamlılığı ve kurumsallaşması, değişim yönetimi konularında bir çalıştay düzenlenmesine ilişkin karar alındı.
Haber Tarihi : 18/7/2011