MÜSTAKİL Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) nin 75. Genel İdare Kurulu Toplantısı sebebiyle Sakarya'da bulunan MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı Halit İnci ve Yönetim Kurulu Üyeleri SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul'u makamında ziyaret ettiler.
SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları; Yıldız Bezek ve Yıldıray Çakar ile Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Cevherli'nin de bulunduğu MÜSİAD ziyaretinde ülke ve il ekonomisi üzerine değerlendirmelerde bulunuldu.
Genel İdare Kurulu öncesi yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul şunları dile getirdi:
"Yaşadığımız dönemi iyi bir fırsata çevirmemiz lazım. Bu kaygan coğrafyada, istikrarın teminatı olabilecek dünyada başka bir ülke de yok. Onun için içimizdeki istikrarı da kesinlikle bozmamamız lazım. Bir şey var ki, bu coğrafyanın ortasında olan Türkiye ekonomik olarak, siyasi olarak başarılı olmaya, güçlü olmaya mahkum. Onun için bunların sadece kendimiz için değil dünya barışı, gelişmesi için de önemli olduğunun farkında olmamız lazım. Atacağımız her adım sadece Türkiye'nin geleceğini değil bölgenin geleceğini de etkileyecek.
Türkiye'nin yakaladığı siyasi ve ekonomik istikrar ile küresel aktörlerden birisi haline geldiği görüşünü ortak paylaşıyoruz. Yeni dünya düzeninde fiyat ve finansal istikrarı sağlamakta yapmamız gerekenler öncelikli üretim, istihdam ve rekabet odaklı dönüşümdür. Ülkenin ekonomide yakaladığı istikrarı 4-i formülü ile genişleteceğine yönelik söyleminizi de takdirle paylaşıyoruz.
Bu dönüşüm için önerdiğiniz 4-i formülündeki, istikrar ortamında, istihdam sağlayan, inovasyon odaklı, imalatı önceleyen bir dönem için çalışmalarınızda bizim de desteğimiz olacağından emin olabilirsiniz.
Yeni anayasa teklifinizi de özenle inceleyeceğiz. STK'ların anayasa önerileri sunması çok önemli. TOBB bünyesinde de bu konuda çalışmalar yapıldı yapılıyor. Mevcut Anayasa hazırlandığı günkü anlayışa göre yazıldı. 90'da duvarlar yıkıldı küreselleşme diye bütün dünya birbirinden mal alıp satar hale geldi, biz bunun farkına varamadık. Şimdi yeni düzenlemelerle kolaylıklar sağlanacaktır diye düşünüyoruz" dedi.
Yerli otomobil üretim üssünün Sakarya olması konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Bu doğrultuda Karasu ilçemizin hem lojistik hem de arazi açısından böyle bir yatırım için oldukça uygun olduğunu düşünüyoruz. Bölgede yaklaşık 14 bin metrekare tarım dışı arazi mevcut. SATSO olarak Sakarya yerli otomobil üssü olmaya en uygun ildir.
Ziyarette, yerli otomobil üretim üssü konusunda Kocaeli'nin de yerli otomobil üretimi konusunda yan sanayi, bulunduğu coğrafya ve kaliteli işgücü açısından çok uygun olduğu ancak üretim anlamında uygun arazi yetersizliğinin bu anlamda Sakarya'yı ön plana çıkardığı ve ile avantaj sağladığı ortak görüşü dile getirildi.
MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, ise MÜSİAD tarafından hazırlanan anayasa teklifi çalışmaları hakkında bilgi vererek "Herkesin ve her kesimin rahatlıkla kendisini bulabileceği bir anayasa oluşturulmasından yanayız. Yeni anayasa, eşit vatandaşlık temelinde, insan onuruna dayanan, tam demokratik devleti esas alan bir başlangıç yaptı" dedi.
Vardan ayrıca, Adapazarı'nın bulunduğu lokasyon itibariyle yatırıma çok müsait bir bölge olduğunu ve hızlı bir gelişim gösterdiğini belirterek SATSO projelerine, beldenin yapısına uygun yatırımların desteklenmesi ile hak ettiği seviyelere ulaşacağını ifade etti.
Söz konusu ziyaret ülke ve il ekonomisi üzerine değerlendirmeler ve görüş alışverişinin ardından sona erdi.
Haber Tarihi : 16/12/2011