Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Adnan Borazancıoğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Meclis Başkan Yardımcısı Arif Pırıldar, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yıldız Bezek ve Yıldıray Çakar ile Yönetim Kurulu Üyeleri; Özden Doyuran, Ahmet Cevherli, Vahap Gün, Mücahit Aslan, Genel Sekreter Uğur Tın'dan oluşan SATSO heyeti, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar'ı makamında ziyaret etti.
Söz konusu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Genel Başkan Bayraktar''Sakaryalılarda aidiyet duygusunda eksiklik var ''diyerek birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmenin önemine değindi ve "Kim Sakarya'ya bir çivi çakıyorsa Allah razı olsun. Hizmet ederken insanlar iyi niyetli olmalı" diyerek Sakarya'nın gündemi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.TİGEM'in mevcut durumu ve Şeker Fabrikası'nın kota sorununu örnek vererek Sakarya ile ilgili sorunların çözümü konusunda her türlü desteği verebileceklerini ifade etti.
SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, TİGEM'in Sakarya'ya kazandırılması konusundaki çalışmaların son durumu hakkında bilgi vererek şunları dile getirdi: "Sakarya'da 60 bin aile tarım ve hayvancılıkla geçiniyor. TİGEM Projesi ile bu ailelere rol model olabilecek modern bir tarım hayvancılık alanı tesis etmeyi planlıyoruz. İlimizin bu alanda katma değerini ve kazancını yükseltmeyi hedefliyoruz. TİGEM'in Sakarya'ya kazandırılması ve Sakarya'da hayvancılığın geliştirilmesi bölgemize fayda sağlayacaksa bu yolda ilerlemek istiyoruz" dedi.
TİGEM Genel Müdürü ile görüşmeleri ile ilgili detayları da aktaran Kösemusul hazırlamayı planladıkları rapor ile ilgili de bilgi vererek tüm Sakaryalı çiftçilerin istifade edeceği şekilde ortaklık alanını genişletmeyi planladıklarını ifade etti.
TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar Sakarya'ya faydası olacak her çalışmada destek vereceklerini dile getirerek TİGEM konusunda da aynı şekilde gerekli görüşmeleri ve çalışmaları yapabileceklerini dile getirdi. Ülkemizdeki tarım ve hayvancılık sektörü ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Bayraktar, yapısal sorunları çözmek gerektiğinin altını çizerek enerji ve gıda sektörünün aynı oranda önemli olduğunu dünyayı besleyecek arzın bugün için mevcut olduğunu ancak yakın gelecek için yeterli olmadığını ve fiyat manipülasyonu sebebiyle fonların gıda üzerine yükselişe geçtiğini dile getirdi.
Tarımsal alanların küresel sermayenin eline düşmeye başladığını dile getiren Genel Başkan Bayraktar,arazi toplulaştırması yapılması, 3,5 milyon hektar araziyi sulamaya açarak ve gerekli teknolojileri getirerek çiftçinin hak ettiği zenginliğe kavuşmasının sağlanabileceğini ifade etti.
Söz konusu ziyaret Sakarya'nın sosyo ekonomik durumu ile ilgili istişarelerin ardından sona erdi.
Haber Tarihi : 30/4/2012