KARAR:1
Odamıza gelen ve komitemize havale edilen T.C. Sakarya İş Mahkemesi'nin 2013/203 Esas sayı ve 21/02/2014 tarihli, 10 yılı aşkın süre aşçıbaşı olarak çalışan bir kişinin 31.12.2012 tarihi itibariyle alabileceği net ve brüt ücreti hakkındaki yazısı görüşüldü.
Dava konusu 10 yılı aşkın süre aşçıbaşı olarak çalışan bir kişinin 31.12.2012 tarihi itibariyle alabileceği ortalama aylık miktarının kişinin beceri ve yeteneğine göre o tarihteki yürürlükteki asgari ücretin 1,5-2,5 katı arasında olabileceğinin İş Mahkemesine bildirilmesine.29.04.2014.11
KARAR:2
Odamıza gelen ve komitemize havale edilen T.C. Sakarya İş Mahkemesi'nin 2013/205 Esas sayı ve 21/02/2014 tarihli, 10 senedir aşçıbaşı olarak çalışan bir kişinin 31.12.2012 tarihi itibariyle alabileceği net ve brüt ücreti hakkındaki yazısı görüşüldü.
Dava konusu 10 senedir aşçıbaşı olarak çalışan bir kişinin 31.12.2012 tarihi itibariyle alabileceği ortalama aylık miktarının kişinin beceri ve yeteneğine göre o tarihteki yürürlükteki asgari ücretin 1,5-2,5 katı arasında olabileceğinin İş Mahkemesine bildirilmesine.29.04.2014.11
KARAR:3
Odamıza gelen ve komitemize havale edilen T.C. Sakarya İş Mahkemesi'nin 2013/743 Esas sayı ve 18/02/2014 tarihli, 30 yıllık tecrübeye sahip çalıştığı işyerinden emekli olduktan sonra da çalışmaya devam etmiş bir aşçıbaşının 10 Ocak 2011 tarihi itibariyle alabileceği net ve brüt ücreti hakkındaki yazısı görüşüldü.
Dava konusu 30 yıllık tecrübeye sahip çalıştığı işyerinden emekli olduktan sonra da çalışmaya devam etmiş bir aşçıbaşının 10 Ocak 2011 tarihi itibariyle alabileceği ortalama aylık miktarının kişinin beceri ve yeteneğine göre o tarihteki yürürlükteki asgari ücretin 1,5-2,5 katı arasında olabileceğinin İş Mahkemesine bildirilmesine.29.04.2014.11
KARAR:4
Odamıza gelen ve komitemize havale edilen T.C. Sakarya İş Mahkemesi'nin 2013/207 Esas sayı ve 21/02/2014 tarihli, 2 senedir aşçı yardımcısı olarak çalışan bir kişinin 31.12.2012 tarihi itibariyle alabileceği net ve brüt ücreti hakkındaki yazısı görüşüldü.
Dava konusu 2 senedir aşçı yardımcısı olarak çalışan bir kişinin 31.12.2012 tarihi itibariyle alabileceği ortalama aylık miktarının kişinin beceri ve yeteneğine göre o tarihteki yürürlükteki asgari ücretin 1-1,5 katı arasında olabileceğinin İş Mahkemesine bildirilmesine. 29.04.2014.11
KARAR:5
Odamıza gelen ve komitemize havale edilen T.C. Sakarya İş Mahkemesi'nin 2013/201 Esas sayı ve 21/02/2014 tarihli, 2 senedir aşçıbaşı yardımcısı olarak çalışan bir kişinin 31.12.2012 tarihi itibariyle alabileceği net ve brüt ücreti hakkındaki yazısı görüşüldü.
Dava konusu 2 senedir aşçıbaşı yardımcısı olarak çalışan bir kişinin 31.12.2012 tarihi itibariyle alabileceği ortalama aylık miktarının kişinin beceri ve yeteneğine göre o tarihteki yürürlükteki asgari ücretin 1-1,5 katı arasında olabileceğinin İş Mahkemesine bildirilmesine.29.04.2014.11
KARAR:6
Odamıza gelen ve komitemize havale edilen T.C. Sakarya İş Mahkemesi'nin 2013/197 Esas sayı ve 21/02/2014 tarihli, 13 yılı aşkın süredir tatlı ustası olarak çalışan bir kişinin 31.12.2014 tarihi itibariyle alabileceği net ve brüt ücreti hakkındaki yazısı görüşüldü.
Dava konusu 13 yılı aşkın süredir tatlı ustası olarak çalışan bir kişinin 31.12.2014 tarihi itibariyle alabileceği ortalama aylık miktarının kişinin beceri ve yeteneğine göre o tarihteki yürürlükteki asgari ücretin 1,5-2 katı arasında olabileceğinin İş Mahkemesine bildirilmesine.29.04.2014.11
KARAR:7
Odamıza gelen ve komitemize havale edilen T.C. Sakarya İş Mahkemesi'nin 2013/209 Esas sayı ve 24/02/2014 tarihli, 15 senedir kasap-kebap ustası olarak çalışan bir kişinin 31.12.2012 tarihi itibariyle alabileceği net ve brüt ücreti hakkındaki yazısı görüşüldü.
Dava konusu 15 senedir kasap-kebap ustası olarak çalışan bir kişinin 31.12.2012 tarihi itibariyle alabileceği ortalama aylık miktarının kişinin beceri ve yeteneğine göre o tarihteki yürürlükteki asgari ücretin 1,5-2 katı arasında olabileceğinin İş Mahkemesine bildirilmesine. 29.04.2014.11
KARAR:8
Meslek Komitemiz, Odamızın Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile birlikte hazır yemek sanayine yönelik bir sektörel rapor hazırlanmasını talep etmektedir. Söz konusu raporda, sektörün istihdam ve ekonomik gücü, hedef pazarlar ve mevcut pazardaki konumu, diğer sektörlerle etkileşimi v.b. konuların ele alınmasının uygun olacağı düşünülmektedir. Raporda, TÜİK, TOBB, kapasite raporları, T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri verileri ve STK'lardan elde edilecek verilerin kullanılabileceği önerilmektedir. Söz konusu raporun hazırlanması için Odamız İktisadi Araştırma Servisince gerekli çalışmaların başlatılması teklifimizin Yönetim Kuruluna arzına.29.04.2014.11
Haber Tarihi : 8/5/2014